Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Fimotro,
Κάτι περισσότερο από τραγικά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στοιχεία μιας ζοφερής πραγματικότητας...
που δείχνουν ότι η Ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τις αντοχές της πληρώνοντας τα '' σπασμένα '' άλλων.
Κι έτσι η οικονομική ασφυξία διαλύει νοικοκυριά, παιδιά υποσιτίζονται, άνθρωποι ζουν κάτω από... το όριο της φτώχειας και αναγκάζονται να ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια. Ταυτόχρονα οι ανασφάλιστοι πολλαπλασιάζονται ραγδαία, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αγοράσουν ούτε εμβόλια για τα παιδιά τους, ενώ δημιουργείται μια νέα κατηγορία πολιτών οι '' εργαζόμενοι φτωχοί ''. Υπολογίζεται επίσης ότι στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κοιμούνται 1500-1600 άνθρωποι, ενώ έγινε γνωστό ότι σε 33 Δημοτικά και Γυμνάσια της Αθήνας προσφέρεται βοήθεια σίτισης στους μαθητές, είτε με τη μορφή κουπονιών μικρογευμάτων που περιλαμβάνουν σάντουιτς, γάλα και φρούτα εποχής και παρέχονται από τα κυλικεία των σχολείων, είτε μέσω επιταγών που δίνονται στους γονείς ώστε να ψωνίσουν από συγκεκριμένο σούπερ-μάρκετ. Οι αιτήσεις δε για σίτιση από μικροσυνταξιούχους και ανέργους αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2012. Στην Ελλάδα που οι πολιτικοί μας ηγέτες έφτιαξαν πετραδάκι- πετραδάκι, με επιμονή και πείσμα όλα αυτά τα χρόνια, με τη δική μας ανοχή και τη δική μας πολιτική ανωριμότητα. Και καλό θα ήταν να σκεφτούμε όλοι μας λίγο παραπάνω ποια Ελλάδα ακριβώς θέλουμε, σε ποια Ευρώπη ακριβώς θέλουμε να ανήκουμε και μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να παραμείνουμε '' Ευρωπαίοι '' κάτω από τον προστατευτικό μανδύα της '' αφαίμαξης '' του '' πανίσχυρου '' πια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου