Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κίνημα Δεν Πληρώνω - Καταγγελία για το δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Νέα"


Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (28-05-12), στη σελίδα 12, δημοσιεύτηκε φωτογραφία από διαδήλωση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στο Σύνταγμα, η οποία αποτελεί αναδημοσίευση... απο τη Sunday Times. Στη λεζάντα της φωτογραφίας αυτής αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη Sunday Times ότι: «οι διαδηλωτές ενάντια στα μέτρα λιτότητας βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα (ένθετη φώτο) σαν σωτήρα τους».

Καταγγέλουμε το γεγονός αυτό, διότι ...πρόκειται περί καταφανούς προσπάθειας της εφημερίδας, να συνδέσει το Κίνημα Δεν Πληρώνω με το ΣΥΡΙΖΑ. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, πιστά στην στρατηγική παραπληροφόρησης του λαού, προσπαθούν για μια ακόμη φορά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Τα αστικά ΜΜΕ όχι μόνον αρνούνται να προβάλλουν οτιδήποτε έχει σχέση με το Κίνημά μας, αλλά επιδίδονται και σε ανήθικη διαστρέβλωση των πολιτικών μας θέσεων και δράσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επέλεξαν την αναδημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας συνειδητά, ώστε να χτυπήσουν το κίνημά μας, που βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι «τυγχάνει» να είναι και μεγαλοεκδότες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην φωτογραφία αυτή, απεικονίζονται σε πρώτο πλάνο συναγωνιστές μας που είναι και υποψήφιοι του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις επερχόμενες εκλογές (από αριστερά προς τα δεξιά, Ηλέκτρα Μπραβάκου υποψήφια Αιτωλοακαρνανίας, Δήμητρα Μεντζέλου υποψήφια Α’ Πειραιώς και Χρυσαφίνα Σιδέρη υποψήφια Β’ Πειραιώς).

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω κατεβαίνει και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα. Δε θα δεχτούμε να γίνουμε αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανένα κομματικό και μιντιακό μηχανισμό.

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου