Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μόνο μακαρόνια;


Πρώτα ήταν αυτό. "Δεκαεπτά Έλληνες καταδέχονται να δουλέψουν στα χωράφια. Οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 4.500." Ύστερα αυτό. "200 θέσεις εργασίας σε διαλογητήριο της Νάουσας μένουν κενές". 
Η αλήθεια είναι πως τα παραπάνω δεν τα πολυπίστεψα. 
Το κακό όμως τρίτωσε με κάτι του είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τα αυτιά μου:

Έχω... Τεχνικό γραφείο στην οδό Ζωγιοπούλου στη Βέροια στον πρώτο όροφο. Προχθές άκουσα φασαρίας στο δρόμο. Τι είχε γίνει: Κάτω ακριβώς από το γραφείο μου, στο ισόγειο, υπάρχει το λεγόμενο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βεροίας. Μια χοντρή τύπισσα τσίριζε: Μόνο μακαρόνια έχετε; Τα μακαρόνια να τα φάτε εσείς! Προφανώς η γυναίκα αυτή είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Θα της είπαν ότι εκεί έχει προσιτό φουά γκρά και χαβιάρι Μπελούγκα.
Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται. Ακούω για συνταξιούχους των 1300€ που προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας επειδή τους μείωσαν την σύνταξη κατά 24 €. ΔΥ με αστρονομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που κυκλοφορούν ακόμη χαμογελαστοί και ωραίοι. Βουλευτές εν ενεργεία να παίρνουν βουλευτική σύνταξη,. Ορόφους ολόκληρους σε υπουργεία (δεν μιλάμε για άτομα ή γραφεία) βυθισμένους στη διαφθορά.
Δεν θέλω να τα πιστέψω. Αλλά μήπως πότε συμβαίνει αυτό που θέλεις; Για την ακρίβεια, σ’ αντίθεση με τα παρήγορα παραμύθια του Κοέλιο για το συνωμοτούν σύμπαν, σπάνια. Πολύ σπάνια...
Σημείωση taxalia: Να συμπληρώσουμε και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις δήμου της Πέλλας, να βρεί φοιτητή για την πρακτική άσκηση στη Λογιστική; (http://makpress.blogspot.com/2012/05/blog-post_3126.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου