Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το κλίμα και το κρίμα




Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ.


Ευνοϊκό έχει γίνει το κλίμα στην Ευρώπη. Πλέον οι έλληνες πολίτες μπορούν να πεθαίνουν σε ένα κλίμα ευνοϊκό. Θα καταστραφούμε αλλά σε διαφορετικό κλίμα. Θα ξεπουληθούμε αλλά οι ευρωπαίοι θα δείξουν κατανόηση. Παρακαλώ, μην αυτοκτονήσετε με βροχερό καιρό. Περιμένετε να γίνει ευνοϊκό το κλίμα.

Είναι αλλιώς να είσαι άπορος σε ευνοϊκό κλίμα. Όπως και να είσαι άνεργος. Άφραγκος. Τρως ένα ...πιάτο κλίμα, ευνοϊκό παρακαλώ, και χορταίνεις.

Με τρανταχτά ονόματα από το κόμμα του Μαυροτζαφέρη και με την κόρη του επίτιμου ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης δημιουργεί τον μεγάλο συνασπισμό της δεξιάς κωλοτούμπας.

 Αν και το όνειρο του σφουγγαράκη είναι να γίνει πρωθυπουργός για να βάλει σε κορνίζα την πρωθυπουργική του φωτογραφία κάνει ότι μπορεί για να αποτύχει.

 Βέβαια η δική του αποτυχία είναι επιτυχία για την χώρα αλλά δεν προσπαθεί να αποτύχει για το καλό της χώρας.

Απλά προσπαθεί να πετύχει αποτυγχάνοντας. Όπως τότε που ήταν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που συμμετείχε.

Συνήθως όταν προσθέτεις δύο αριθμούς το άθροισμα είναι μεγαλύτερο και από τον πιο μεγάλο προσθετέο. Στην περίπτωση της ΝΔ η πρόσθεση αποτυχημένων κομματίδιων στην ήδη αποτυχημένη ΝΔ  μάλλον θα δώσει άθροισμα μικρότερο και από το ποσοστό που είχε η μεταμφιεσμένη ΠΟΛΑΝ (σε ΝΔ).

 Ο Αντωνάκης θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Ο Μπένι θα το διαπραγματευτεί. Ο Πασοκοφώτης  θα το επανεξετάσει. Ο παραλίγο επαναστάτης Τσίπρας θα το επανεξετάσει και θα το διαπραγματευτεί. Λίγο – λίγο όλα τα κόμματα θα μας προτείνουν τις ίδιες λύσεις.

 Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι τι θα γίνει αν

οι απέναντι διαπραγματευτές δεν δώσουν τίποτα ή δώσουν μια υποτιθέμενη χαλάρωση ενός έτους.

Οι δικοί μας θα γίνουν απλά Μπένι, θα βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και κάθε Κυριακή θα μας βάζουν νέα μέτρα για να καλοπιάσουν τους δανειστές ή θα πουν ότι αφού δεν δέχεστε αλλαγή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων εμείς τα καταργούμε;

Πως τους κόβεις αναγνώστη μου; Νέο ρεκόρ κωλοτούμπας βλέπεις ε;


 Είμαι σε μεγάλο δίλλημα. Να την πω την λέξη ή θα είμαι ένας εχθρός του έθνους; Ας την περιγράψω καλύτερα. Είναι μια λέξη που μαζί της συμβιώναμε πολλά χρόνια. Σε αντίθεση με το ευρώ, ας το φωνάξω καλύτερα… το ΕΥΡΩΩΩΩ, οι τσέπες μας είχαν από αυτές. Την καταλάβατε την λέξη ή θα με κάνετε να εγκληματήσω στα μάτια του Πρετεντέρη;

 Το ευρώ είναι ένα νόμισμα. Νόμισμα, δηλαδή νομίζω. Άρα το ευρώ είναι κάτι που νομίζουμε ότι μπορεί να το έχουμε. Προς το παρών το έχουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές.

Όχι άλλοι πατριώτες

 Έξι σημεία διαπραγματεύσεων έθεσε ο Μπένι για διαπραγμάτευση. Η ερώτηση γιατί δεν τα έθετε όταν συζητούσαν για το μνημόνιο δύο είναι άτοπη. Τα θέτει τώρα γιατί δεν πρόκειται να κυβερνήσει οπότε δεν θα αναγκαστεί να κάνει εξαπλή κωλοτούμπα.

 Ενώ τον Φεβρουάριο θα έπρεπε να μας δείξει την ευλυγισία του σε μια τόσο δύσκολη άσκηση.
Δεν άντεχε. Ήδη είχε κάνει πολλές κωλοτούμπες και είχε εξαντληθεί.

Η εξέλιξη των κομμάτων έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Ενώθηκαν σε Νέα Πασοκρατία. Προεκλογικά γίνονται ΜΠΕΝΙΣΟΚ και Νέα Ντοροκρατία. Ο στόχος είναι μια ακόμη συνένωση σε Νέα Μπενοντοροκρατία με σήμα το αγγούρι.

 Ο Μπένι και ο Σφουγγαράκης ακολουθούν διαφορετικές προεκλογικές τακτικές. Ο μεν σφουγγαράκης μαζεύει ότι αχρηστίλα  κυκλοφορεί στα δεξιά του πιστεύοντας ίσως ότι όσο μεγαλώνει το πλήθος αποτυχημένων τόσο πιο κοντά θα είναι σε επιτυχία, ο δε Μπένι σκοπεύει να στείλει στα κανάλια νέους πολιτικούς. Αλλά πάλι πασοκίλα θα μυρίζουν. Το πασόκο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Ιδιαίτερα τώρα που ξεπηδάει από ένα σάπιο κόμμα.

 Όπως ξέρετε το κόμμα του Μαυροτζαφέρη μας έσωσε στηρίζοντας το μνημόνιο. Από τι είδους πατριώτες αποτελούνταν αυτό το κόμμα; Το ομολογεί ο ίδιος ο πρόεδρος του: από προδότες, αχάριστους, κωλοτούμπες, παράνομους, αρουραίους,  ιντριγκαδόρους… 

 Όλα τα κράτη της ευρωζώνης θα επεξεργαστούν σχέδια για την περίπτωση εξόδου από το ευρώ της Ελλάδας. Όλα τα κράτη; Όχι, είναι ένα που αντιστέκεται. Η Ελλάδα.

 Σιγά μην κάνουμε και εναλλακτικό σχέδιο. Εδώ δεν έχουμε βασικό σχέδιο θα κάνουμε και εναλλακτικό;

 Είναι μεγάλος ο Θεός, δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς καμιά προετοιμασία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου