Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Ο «Νίκος» που θα λάδωνε για τον Τσοχατζόπουλο!


Ο «Νίκος» που θα λάδωνε για τον Τσοχατζόπουλο!

Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)

Την Τρίτη διαβάσατε τα ονόματα δημοσιογράφων που συμπεριλαμβάνονται στα ημερολόγια του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Πλέον ήρθαν νεότερα και συγκλονιστικά στοιχεία αναφορικά με την εμπλοκή δημοσιογράφου με το όνομα «Νίκος» που θα αναλάμβανε έναντι 270.000 ευρώ να αποκαταστήσει το προφίλ του κ. Τσοχατζόπουλου. Αυτό περιλαμβάνουν τα έγγραφα από το αρχείο του πρώην υπουργού που συμπεριλήφθησαν στη δικογραφία.
Σε ιδιωτικό συμφωνητικό για...
την παροχή επικοινωνιακής στήριξης μεταξύ του δημοσιογράφου και του κ. Τσοχατζόπουλου αναφέρονται: «Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ το μήνα καθαρά, ήτοι για 18μηνη συνεργασία 270.000 ευρώ».
Την επιστολή υπογράφει κάποιο άτομο με το όνομα Νίκος. «Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάσταση σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες», επισημαίνεται μάλιστα στην επιστολή στην οποία παράλληλα, τονίζεται ότι πρέπει να καταβληθεί από τον Άκη Τσοχατζόπουλο το 30% ως προκαταβολή.
Εκτός όμως από την επικοινωνιακή στήριξη ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται να παρήγγειλε και δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ, προκειμένου να αναδειχτεί η «σκευωρία σε βάρος του». Οι χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού και το δακτυλογραφημένο κείμενο φέρουν τον τίτλο «Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Α.Τ.» και ο κ. Τσοχατζόπουλος περιγράφει αναλυτικά τις κινήσεις του, στις οποίες περιλαμβάνονται επαφές με εκδότες, δημοσιογράφους και συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Στο ίδιο αρχεία υπάρχει επίσης και ένα ακόμη συμφωνητικό στο οποίο καταγράφεται η εξαγορά από την εταιρεία «Νόρις» του συνόλου των μετοχών άλλης εκδοτικής εταιρείας αντί του ποσού του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά συμφωνείται να γίνει σε τρεις δόσεις: Τον Μάιο του 2009 (300.000 ευρώ), τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς (300.000 ευρώ) και τον Δεκέμβριο 2009 (400.000 ευρώ). Το υπόλοιπο ποσό συμφωνείται να πληρωθεί στις 20 Μαϊου 2010 (250.000 ευρώ) και στις 20 Νοεμβρίου 2010 (250.000 ευρώ).
Η επιστολή
«Αγαπητέ Άκη»
Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.
Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.
Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x 18 μήνες = 270.000 ευρώ.
Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,
Νίκος».
Το προσχέδιο πρότασης
Σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου» προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προτείνονται τα εξής:
* Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα: «Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος». (γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)
* Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).
* Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites - blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media. Προτείνονται οι ιστοσελίδες: Press-gr.blogspot.com, citypress.gr.blogspot.com, tro-ma-ktiko.blogspot.com, zoomnews.gr, tsiliadoros.blogspot.com, kripsinos.blogspot.com, taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη), newsbomb.gr, newscode.gr, voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη), i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com.
* Προτείνονται επίσης, σύμφωνα πάντα με τον «Νίκο»: 60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),
* Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου
* Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.
* Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)
* Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).
* Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).
Πλάνο πολιτικής παρέμβασης
Όπως αναφέρει ο «Νίκος», η στρατηγική για να αντιστρέψουν το κλίμα θα στηριζόταν στο σενάριο ότι «ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».
Τέλος «προτείνεται οικονομική συνεργασία 7.000 ευρώ / μήνα κατόπιν συμφωνητικού (δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο). Προτείνεται επίσης η ύπαρξη κονδυλίου για διαχείριση κρίσεων στο παραπάνω χρονικό διάστημα (διάστημα έξι μηνών)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου