Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η πρώτη παραίτηση υποψηφίου της Ν.Δ. ήρθε από την Μαγνησία...



ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ της υποψηφιότητάς του ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος. 
Η Ν.Δ. πριμοδότησε πρώην υποψήφια της ΔΗΣΥ, η οποία έλαβε 4.690 λιγότερες ψήφους !!!

Προβλήματα επέφερε η ανακοίνωση της λίστας των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στην Μαγνησία, στην οποία καταγράφηκε ήδη η πρώτη παραίτηση υποψηφίου και πιο συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Χρήστου Μπουκώρου.

Σύμφωνα με...


ανοιχτή επιστολή του δημοσιογράφου, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 5.370 ψήφους, δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αφού στην 3η θέση της λίστας που ανακοινώθηκε υπάρχει το όνομα της πρώην υποψήφιας της ΔΗΣΥ κ. Έλενας Αντωνοπούλου, η οποία κατά τις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 680 ψήφους.

Διαβάστε την επιστολή του δημοσιογράφου, όπως ακριβώς έφτασε στο inbox του e-mail μας:

«Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου είχα ενημερώσει τους κομματικά αρμόδιους της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, ότι αναγνωρίζω το απόλυτο δικαίωμα της ηγεσίας να καθορίζει τη σειρά κατάταξης στη λίστα του κόμματος με τα δικά της κριτήρια. Είχα ενημερώσει επίσης ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η σειρά σταυροδοσίας και παρεισφρήσουν νεοεισερχόμενα στελέχη από άλλους κομματικούς χώρους στη Νέα Δημοκρατία, αλλοιώνοντας τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή πρόσφατα εκφράστηκε, δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος. Όλοι οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες με διαβεβαίωσαν προκειμένου να καταθέσω την υποψηφιότητα ότι θα καταταγώ στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου. Οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας στα Μέσα Ενημέρωσης αποδεικνύουν περίτρανα τους ισχυρισμούς μου.

Εντελώς ξαφνικά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, χθες το βράδυ, πληροφορήθηκα ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η προερχόμενη από τη Δημοκρατική Συμμαχία Έλενα Αντωνοπούλου.

Επειδή αυτή η επιλογή δεν δικαιολογείται ούτε από την κοινή, ούτε από την πολιτική, ούτε από την κομματική λογική, διότι η απλή αριθμητική αποδεικνύει ότι οι 680 σταυροί προτίμησης της κ. Αντωνοπούλου στις πρόσφατες εκλογές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τους 5.370 πολίτες της Μαγνησίας που με τίμησαν με την προτίμησή τους, είμαι υποχρεωμένος να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα της τέταρτης θέσης. Θεωρώ ότι ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες την υποψηφιότητά μου αγγίζει τα όρια της υφαρπαγής. Είτε εσκεμμένα είτε από λανθασμένους χειρισμούς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Για τις προθέσεις μου ενημέρωσα χθες το βράδυ τόσο τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον Γραμματέα του Κόμματος.

Κατέληξα στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν το αξιακό σύστημα που υπηρετώ. Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την προσωπική μου και την πολιτική μου αξιοπρέπεια καθώς και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων συμπολιτών που με τίμησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δεν έχω συνηθίσει τα παιχνίδια του παρασκηνίου, δεν ανήκω σε πολιτικές ομάδες πίεσης, ούτε διαθέτω πολιτικούς πάτρωνες και, ως γνωστό, δεν κατάγομαι από πολιτικό τζάκι. Τέλος ενημερώνω τους συμπολίτες ότι παραμένω στην παράταξη και θα αγωνιστώ για την επικράτησή της και τη σωτηρία της χώρας με τις ασήμαντες -όπως κάποιοι τις ζύγισαν- πολιτικές μου δυνάμεις."

Η λίστα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στην Μαγνησία, πριν την παραίτηση του κ. Μπουκώρου, είχε ως εξής:

1. ΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2. ΜΑΚΡΗ - ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΖΩΗ (ΖΕΤΤΑ)
3. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
4. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
5. ΜΠΟΤΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
6. ΚΑΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
7. ΔΕΣΥΛΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Με τις προσθήκες υποψηφίων που προσχώρησαν στη ΝΔ από άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Συνολικά υπάρχουν 43 νέοι υποψήφιοι σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαίου. Από την Δημοκρατική Συμμαχία προέρχονται 14 υποψήφιοι, τρεις από τον ΛΑΟΣ, πέντε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ένας από την ΔΡΑΣΗ.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δοθεί εντός των επομένων ημερών και θα είναι επικεφαλής η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Βέβαια η ΝΔ ευελπιστεί ότι θα αυξήσει το ποσοστό της και ότι θα βγάλει και τέταρτο Βουλευτή Επικρατείας, έτσι ώστε να μην χάσει την έδρα του κάποιος από τους κ.κ. Γιάννη Μιχελάκη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αφήνει την Μαγνησία και επιλέγει σαν δεύτερη περιφέρεια μετά τη Μεσσηνία το υπόλοιπο Αττικής.

Αλλαγές υπάρχουν και στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια, όπως αυτό του Νομού Ηρακλείου, όπου μετά τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη τοποθετήθηκε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, του Νομού Χανίων, στο οποίο ετέθη επικεφαλής ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντίθετα δεν μπαίνει σε εκλόγιμη θέση στο Νομό Ηλείας ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων αλλά και των δύο άλλων βουλευτών κ.κ. Κώστα Τζαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Στην ένατη θέση στην Α΄ Αθήνας τοποθετείτε ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ κ. Θανάσης Πλεύρης. Στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του νομού Σερρών καταλαμβάνει για συμβολικούς λόγους ο κ. Κώστας Καραμανλής υιός του Αχιλλέα και ανεψιός του ιδρυτή της ΝΔ. Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β΄ Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδήρογλου από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η κυρία Αλεξάνδρα Πετραλιά από την ΔΗΣΥ. Στην Κεφαλονιά επίσης αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται επικεφαλής ο πρώην υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος. Όπως αναμενόταν δεν περιλαμβάνονται στις λίστες οι κ.κ. Γιάννης Οικονόμου και Δημήτρης Ζαφειριάδης από την ΔΗΣΥ και ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος από τον ΛΑΟΣ.


e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου