Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Υπάρχει βιώσιμη λύση για Συλλογικές Συμβάσεις και ενίσχυση των ταμείων. Βρείτε την θέληση.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι "Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι" από την πρώτη στιγμή ύπαρξής τους, συνεπείς στις θέσεις τους, δεν κάνουν ούτε "κωλοτούμπες" ούτε προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την εργασιακή κόλαση που επικρατεί, με "πιασάρικα" συνθήματα και "ουτοπικές" προτάσεις. Καλά τα όνειρα, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή, χρειάζεται ρεαλιστική προσέγγιση, σχέδιο και κυρίως ΣΤΟΧΟΣ. Κάτι που πολλοί έχουν χάσει εντός και εκτός ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Παρόλα αυτά,... σεβόμενοι πλήρως τους θεσμούς, για ακόμη μία φορά, οι "Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι" καταθέτουν επίσημη πρόταση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με συγκεκριμένες διεκδικήσεις, συγκεκριμένο σχέδιο και πάνω απ' όλα ΣΤΟΧΟ. Για να επέλθει εργασιακή ειρήνη και μια γροθιά, όλοι μαζί, να λύσουμε και τα υπόλοιπα - εξίσου σημαντικά προβλήματα του κλάδου. Οι προτάσεις μας, λοιπόν, έχουν ως εξής:.......




Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, σε τρεις φάσεις και παράλληλα να ενεργήσει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την παροχή υπηρεσιών από τον ΕΔΟΕΑΠ:
1) Για την ΣΣΕ
ΦΑΣΗ Α
Να θέσει οριστική «κόκκινη γραμμή» στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που αφορά την παύση οποιαδήποτε απόλυσης στο πλαίσιο περικοπών και παύση οποιασδήποτε περαιτέρω μείωσης μισθών, καλώντας όλους τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, μέλη και μη μέλη της ΕΙΗΕΑ, σε υπογραφή «συμφώνου εργασιακής ειρήνης», ανακαλώντας –ταυτόχρονα- τις ατομικές – επιχειρησιακές συμβάσεις που δεν περιέχουν τα θεσμικά κεκτημένα του κλάδου και να απαιτήσει την δέσμευση τους για τη μη εφαρμογή του Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012 που αφορά τις Ρυθμίσεις ΣΣΕ (μετενέργεια). Παράλληλα σε κάθε ΜΜΕ που θα γίνουν απολύσεις για λόγους περικοπών ή μειώσεις μισθών, η ΕΣΗΕΑ προκηρύσσει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους του μέσου απεργία διαρκείας ή επίσχεση εργασίας, εξαιρώντας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τα ΜΜΕ που υπογράφουν το «σύμφωνο εργασιακής ειρήνης», κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ.
ΦΑΣΗ Β
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, για την υπογραφή τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των εργαζομένων. Η διαπραγμάτευση θα αφορά αποκλειστικά στις αμοιβές, με πιθανή μεσοσταθμική μείωση, ταυτόχρονη προστασία των θεσμικών, με έμφαση στη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και την μη εφαρμογή του Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012 που αφορά τις Ρυθμίσεις ΣΣΕ (μετενέργεια). Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, να προχωρήσει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις (ακόμη και διαρκείας) στα ΜΜΕ που δεν καταβάλουν έγκαιρα αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές.
ΦΑΣΗ Γ
Στην περίπτωση που δεν αποδεχτούν την διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ, με πιθανή μεσοσταθμική μείωση, ταυτόχρονη προστασία των θεσμικών, με έμφαση στη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να προτείνει συγκεκριμένη πρόταση ΣΣΕ βασιζόμενη στις συλλογικές συμβάσεις του 2009, ακόμα και με πιθανές μεσοσταθμικές μειώσεις για τις αποδοχές άνω των 1400€ και την ρητή δέσμευση μη εφαρμογής του Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012 που αφορά τις Ρυθμίσεις ΣΣΕ (μετενέργεια). Η πρόταση αυτή θα πρέπει να περάσει από το ΔΣ κατά πλειοψηφία και να τεθεί στους εργοδότες προς υπογραφή, τελεσιγραφικά και όχι προς διαπραγμάτευση, καλώντας τους ακόμα και μεμονωμένα στην υπογραφή προσύμφωνου της ΣΣΕ έως ότου υπογραφεί από το σύνολο των μέσων. Εξουσιοδοτούμε επίσης το ΔΣ της ΈΣΗΕΑ, να κηρύττει απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ που δεν θα υπογράψουν το προσύμφωνο.
2) Για τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Κλάδου
Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να καλέσει άμεσα τις Διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου σε συζητήσεις για τα μέτρα μείωσης των παροχών που πήραν για να εξοικονομηθούν πόροι. Να ζητήσει την άμεση καταγραφή του πραγματικού αριθμού των ανέργων και των εργαζομένων του κλάδου και να διαγράψει από τα μητρώα όσους δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Να προχωρήσει στην άμεση ένταξη στην ΕΣΗΕΑ, των δημοσιογράφων που εργάζονται με μισθολόγιο στα πόρταλς – διαδικτυακά μέσα.
Να καταθέσει πρόταση στον υπουργό Εργασίας για να ενταχθούν και οι αμοιβόμενοι με ΔΑΠΥ στα ασφαλιστικά ταμεία μας για να ενισχυθούν με πρόσθετα έσοδα, ζητώντας παράλληλα οι συνάδελφοι να ενταχθούν και στον ασφαλιστικό κλάδο τους. Επίσης να δημοσιοποιηθούν άμεσα όλες οι οφειλές των ΜΜΕ προς τα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου.

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου