Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γιατί ο Άκης κρατούσε τόσες σημειώσεις;

http://www.antinews.gr


Γιατί ο Άκης κρατούσε τόσες σημειώσεις; Είχε μανία με τα ημερολόγια ή μήπως μ’ αυτό τον τρόπο κρατούσε όλους στο χέρι του; Η αναφορά τόσων ονομάτων με τόσες λεπτομέρειες μπορεί να είναι απλά η τρέλα ενός ανθρώπου που κρατούσε τα πάντα: σημειώματα στους συνεργούς του, ραντεβού με πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, e-mail, παραστατικά, αναφορές σε υπεράκτιες εταιρείες, εκκλήσεις σε συνεργάτες του να του επιστρέψουν λεφτά, προσπάθεια...
επηρεασμού της Δικαιοσύνης.
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος απέδειξε με τα δικά του χέρια, με τα δικά του γράμματα ότι είναι ένοχος μια από τις συγκλονιστικότερες πολιτικές και οικονομικές υποθέσεις διαφθοράς. Και μην ξεχνάμε: Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι βασικό στήριγμα του οικοδομήματος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μέχρι το 2010, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και καταστάσεις. Αυτός λοιπόν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας είναι το βασικό πρωταγωνιστικό πρόσωπο στο σκάνδαλο με τις μίζες και το βρόμικο χρήμα.
Ο πρώην υπουργός έχει αναφορές σε δεκάδες πρόσωπα που πιθανότατα να μην έχουν σχέση με μίζες και άλλες παράνομες πράξεις. Μπορεί να είναι απλά ραντεβού και κοινωνικές επαφές, μπορεί όμως και να σημαίνουν πολλά. Η Δικαιοσύνη καλείται τώρα να βγάλει άκρη από τις εκατοντάδες σελίδες των ημερολογίων. Είναι όμως αξιοσημείωτες ορισμένες αναφορές.
Γίνεται π.χ. αναφορές πάνω από 20-30 φορές σε γνωστό δημοσιογράφο του αμυντικού ρεπορτάζ, αναφέρονται διευθυντικά στελέχη μεγάλων εφημερίδωνκλπ

Αναφέρονται ονόματα υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κ. Γείτονας, ο Π. Οικονόμου, ο Μ. Παπαϊωάννου, ο Μπεντενιώτης, ο Αργύρης κ.λπ. Οι λόγοι είναι άγνωστοι.
Γίνεται αναφορά σε δύο ραντεβού με τον Μ. Χριστοφοράκο κι άλλο κορυφαίο στέλεχος της Siemens το 2002, ποιος ξέρει για ποιο λόγο. Επίσης, είναι εμφανής η προσπάθεια του πρώην υπουργού να βρει τρόπους επηρεασμού των δικαστών: Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φαίνεται να αποζητά την παρέμβαση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ώστε να λήξει η ποινική διαδικασία σε βάρος του. Χαρακτηριστικές είναι οι αξιολογήσεις που κάνει ο κ. Τσοχατζόπουλος για τον υπουργό τις οποίες σημειώνει με παύλες:
«-Απολογητικός για το παρελθόν! (ξέρει ο ΓΑΠ)
-Τώρα όμως εκπέμπει άλλο κλίμα. Δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής.
- Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε. Αλλά περιορισμένες οι δυνατότητές του».
Σε άλλη σελίδα ο κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφερόμενος και πάλι στον κ. Παπαϊωάννου, γράφει: «Δυνατότητα και θέληση να παρέμβει στην πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης μας. Κλίμα διαφορετικό μετά την αποχώρηση ΓΑΠ».
Προφανώς ο ΓΑΠ είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Μετά το διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται για κάποιον λόγο που δεν εξηγεί, να είναι σίγουρος ότι η υπόθεση του θα έχει αίσιο τέλος: «Νέα κυβέρνηση. Λ. Παπαδήμος. Προώθηση άμεσης δράσης. Δικαιοσύνη- Τώρα παρέμβαση – εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Το κλίμα κατάλληλο. Μέχρι τέλος του χρόνου, μέσα Γενάρη. Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης».
Τέλος, υπάρχουν πολλές αναφορές σε οφ σορ εταιρείες και σε ονόματα συνεργατών του όπως ο Γ. Σμπώκος, ο Ι. Μπέλτσιος, ο Ζήγρας, η λογίστριά του Ε. Λαμπροπούλου, ο Σαχπατσίδης κ.λπ. για τα οποία ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει άγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου