Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Σμπώκο, φέρε πίσω τα 80 εκατομμύρια»


«Σμπώκο, φέρε πίσω τα 80 εκατομμύρια»Η πολυέξοδη προεκλογική του καμπάνια στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και η ανάμειξη του στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων ήταν οι λόγοι που το όνομα Γιάννης Σμπώκος γράφτηκε στην πολιτική ιστορία, ένα όνομα που επανέρχεται σήμερα στην επικαιρότητα, καθώς ο εξ απορρήτων γενικός διευθυντής του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι το πρόσωπό που «καίνε» τα ημερολόγια του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με...
την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο προφυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται να ζητά πίσω από τον πρώην συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο,όπως τουλάχιστον ερμηνεύονται οι σημειώσεις που περιέχονται στο ιδιόχειρο ημερολόγιό του 80 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μαύρο χρήμα προοριζόταν για μίζες που όμως δεν έφτασαν ποτέ στον παραλήπτη τους, αφού παρακρατήθηκαν από το ενδιάμεσο πρόσωπο των συναλλαγών που δεν είναι άλλο από τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο Γιάννης Σμπώκος έλαβε μεγάλα ποσά από προμήθειες, τα μετέφερε στο εξωτερικό, τα διαχειρίστηκε και τα κατέχει μέχρι σήμερα χωρίς να τα επιστρέψει παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του.

Αναλυτικά, στο ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης προσδιορίζεται για πρώτη φορά το ύψος των ωφέλιμων που πρέπει να παραλάβει από το Γιάννη Σμπώκο. «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» δηλώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητώντας από τον πρώην συνεργάτη του τα 950.000 ευρώ που πρέπει να «επιστραφούν σε αυτούς που περιμένουν την αποστολή τους από τον Ιανουάριο!» Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε τα μαθηματικά σύμβολα του μεγαλύτερου και του ίσου με το ποσό των 80 εκατ. ευρώ.

Σε άλλη του επιστολή, ο πρώην υπουργός αναφέρει, «...έχουν πλέον ωριμάσει όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφαλούς υλοποίησης, να ρυθμιστεί άμεσα, ουσιαστικά και δίκαια η εκκρεμότητα, που εσύ προσωπικά έχεις απέναντι μου» και υπενθυμίζει στο Γιάννη Σμπώκο τη δέσμευση που έχει στο πρόσωπό του «βέβαια, στη βάση της γενικής δέσμευσης σου απέναντί μου από το 1999, να διακινήσεις και να διαχειριστείς στο όνομά μου με ασφάλεια το σύνολο των θεμάτων μας, προχώρησες όλα αυτά τα χρόνια χωρίς συνεννόηση, απολογισμό ή σχεδιασμό».

Επίσης, σε άλλη σημείωση, ο Άκης Τσοζατζόπουλος, απογοητευμένος γράφει, «αν δεν πληρώσω τώρα τους δανειστές, τους πιστωτές, τους δικηγόρους, τους συνεργάτες, την οικογένεια, τέλος» ενώ συνεχίζει, «δεν έχετε δικαιολογία τελικά να με καταδικάσετε σε εξαφάνιση, σε εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου