Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η ΔΕΗ "ξηλώνει" την παράνομη σύνδεση του καταυλισμού με το ραντάρ

Στη διακοπή των πρόχειρων συνδέσεων που έχουν εγκαταστήσει οι τσιγγάνοι, συνδέοντας τον καταυλισμό της Ν.Αλικαρνασσού με το ραντάρ του αεροδρομίου Ηρακλείου στην περιοχή Δύο Αοράκια προχώρησε, νωρίς το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ, μην μπορώντας να αντιμετωπίσει την ... κατά συρροή, υποκλοπή του ηλεκτρικού ρεύματος εκ μέρους των τσιγγάνων από τον καταυλισμό της Ν.Αλικαρνασσού. Το συνεργείο της ΔΕΗ κατέφθασε στο χώρο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μπροστά στο ενδεχόμενο αντιδράσεων εκ μέρους των τσιγγάνων.
Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση, η οποία, ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις, δε φαίνεται να βρίσκει λύση. Μάλιστα η ...
ενέργεια υποκλοπής του ρεύματος έχει ως αποτέλεσμα, όπως έχει παρατηρηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, να προκληθεί σημαντική βλάβη στο ραντάρ με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι είχαν πει παλαιότερα ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα.

Παράλληλα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες λόγω του κινδύνου που προκύπτει από τις πρόχειρες συνδέσεις που γίνονται.

"Επαγγελματική δουλειά"
Αν και τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι ... συνηθισμένα στην πρακτική της υποκλοπής ρεύματος εκ μέρους των τσιγγάνων, σήμερα βρέθηκαν μπροστά σε κάτι που τους προξένησε ... έκπληξη!

Αυτή τη φορά η σύνδεση που είχε γίνει, καμία σχέση δεν είχε με τις πρόχειρες συνδέσεις που οι τεχνικοί αντίκριζαν κατά το παρελθόν. Οι τσιγγάνοι είχαν ανοίξει μια τρύπα στην περίφραξη του ραντάρ, είχαν σκάψει την άσφαλτο, τοποθετώντας σωλήνα, την οποία είχαν φροντίσει να καλύψουν με χώμα για να μη φαίνεται.

"Η σύνδεση έγινε σίγουρα από επαγγελματία" διαπίστωσε ο τεχνικός της ΔΕΗ Μ.Παπουτσάκης, ο οποίος υπογράμμισε τους κινδύνους που προκύπτουν από την παράνομη σύνδεση. "Είναι επικίνδυνο να προκληθεί κάποιο βραχυκύκλωμα και να "πέσει" η ηλεκτροδότηση στο ραντάρ" - είπε ο ίδιος, εννοώντας σαφώς ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης προβλημάτων στις πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου