Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τι σημαίνει Λαφαζάνης στα κυπριακά;


Μη φαντάζεστε, κουμπάροι, πως στα ελληνικά υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές. Ορίστε μία γεύση από τον Παναγιώτη:

«Αυτό που εμείς θα κάνουμε, κατ' αρχάς ως κυβέρνηση, είναι να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Ειδικότερα το δεύτερο μνημόνιο. Παράλληλα, θα συνοδευτεί και από μια προσπάθεια διεκδίκησης, που θα τη...
θέσουμε εξαρχής, αναδιαπραγμάτευσης συνολικά του χρέους, σε μια λογική που θα επιδιώξουμε να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του».

«θα ακυρώσουμε τα μνημόνια με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή – είναι άμεσο μέτρο. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτό το μνημόνιο που, δυστυχώς, οδηγεί στην καταστροφή της χώρας».

«Αν μας πουν "όχι" οι εταίροι μας, θα κάνουμε moratorium στην αποπληρωμή του χρέους – το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Moratorium στην αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, προκειμένου να δώσουμε μια ανάσα στον προϋπολογισμό, μια ανάσα, δηλαδή, στη χώρα. Να μπορέσει να εφαρμόσει μια στοιχειώδη πολιτική, η οποία να έχει κάποιο αναπτυξιακό χρώμα. Moratorium, δηλαδή διακοπή αποπληρωμής του χρέους. Αυτό το χρέος, για ένα μεγάλο διάστημα, θα σταματήσουμε να το πληρώνουμε, διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση η οποία “πνίγει” την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Κουβέντες της δραχμής
http://epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου