Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νοσοκομεία: δεν έχουν γάζες, έχουν όμως "Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές"

http://www.taxalia.blogspot.

Τα νοσοκομεία καταρρέουν, δεν έχουν λεφτά για γάζες, δεν έχουν χαρτί για να εκτυπώνουν τα καρδιογραφήματα, διώχνουν τους ασθενείς άνω των 70, για να ...πεθάνουν ήσυχοι, αλλά...
εκτελούν πιστά το πρόγραμμα "παροχή υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε υφιστάμενες τοπικές δομές, οι οποίες παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες στους μετανάστες" σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Asante (θα πεί "ευχαριστώ" στα Σουαχίλι).
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται φυσικά από... την Ε.Ε. κατά 75% και από εθνικούς πόρους κατά 25%. 
Καλή ιδέα, πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες πρέπει να έχουμε όλοι, καμία ζωή δεν είναι λαθραία, αλλά τον Έλληνα παππού, γιατί τον πετάτε γαμώτο; Και οι Έλληνες έχουν ψυχή! Τι ρατσισμός και ελληνοφοβία είναι αυτή;
Η πρόσβαση σε υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, αποτελεί σημαντική πτυχή για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των μεταναστών στην κοινωνία που τους υποδέχεται.
Επίσης η βελτίωση των παρεχόμενων προς το μεταναστευτικό πληθυσμό κοινωνικών ως άνω υπηρεσιών, η ενίσχυση του σχετικού έργου των τοπικών θεσμικών οργάνων, η εξάλειψη τυχόν διακρίσεων κατά την πρόσβαση των μεταναστών σε αυτές, εθνοτικές, φυλετικές, θρησκευτικές, γλωσσικές, πολιτισμικές, πολιτιστικές και άλλες, καθώς και η επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την προσπάθεια χους για εύρεση κατοικίας, συμβάλλει σημαντικά στο να αισθανθούν ισότιμα μέλη με χους ημεδαπούς συμπολίτες χους. Συμβάλλει με λίγα λόγια στην ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στις τοπικές κοινωνίες και στην εξασφάλιση της συνοχής στο εσωτερικό χους.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι:
Η παροχή υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε υφιστάμενες τοπικές δομές, οι οποίες παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες στους μετανάστες.
Σαράντα (40) επιλεγέντες διαμεσολαβητές θα διατεθούν έως 30 Ιουνίου 2012 σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής μέριμνας, πρόνοιας, κοινωνικής προστασίας, κοινωνικής φροντίδας, κοινωνικής αντίληψης, κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης, σχετικής οικονομικοκοινωνικής υποστήριξης και στεγαστικής συνδρομής,
στους κάτωθι Δήμους:
Έξι (6) διαπολιτισμικοί μεσολαβητές στο Δήμο Αθηναίων.
Τρεις (3) διαπολιτισμικοί μεσολαβητές στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Πατρέων.
Από δύο (2) διαπολιτισμικούς μεσολαβητές σους δήμους Πειραιά και Λάρισας.
Από ένα (1) διαπολιτισμικό μεσολαβητή στους δήμους Ασπρόπυργου Ελευσίνας, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Ιλίου, Ζωγράφου, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Ρόδου, Σύρου - Ερμούπολης, Τρίπολης, Πύλου - Νέστορος, Ανατολικής Μάνης, Κοζάνης, Βέροιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Λαμιέων,
Σκοπός του προγράμματος είναι:
-Βελτίωση των παρεχόμενων προς τον μεταναστευτικό πληθυσμό κοινωνικών υπηρεσιών.
-Προώθηση της διαπολιτισμικής μεσολάβησης ως δυναμικής διαδικασίας που συμβάλλει σημαντικά στην ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική κοινωνία.
-Ενίσχυση του έργου των τοπικών θεσμικών οργάνων κατά την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους μετανάστες.
-Εξάλειψη τυχόν διακρίσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες κατά την προσπάθειά τους για εύρεση κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου