Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σπείρα Πακιστανών είχε κλέψει έξι χιλιόμετρα υπόγειων καλωδίων του Ο.Σ.Ε...Τα 984.000 ευρώ έφτασε η ζημιά..

http://www.eglimatikotita.gr

Πάνω από έξι χιλιόμετρα υπόγειων καλωδίων του Ο.Σ.Ε. είχε «ξηλώσει» τους τελευταίους δυο μήνες μια σπείρα εννέα Πακιστανών «κυνηγών» χαλκού στην Βοιωτία, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των επιβατών που επέβαιναν στις διερχόμενες αμαξοστοιχίες.....
Η ζημιά από την δράση τους φτάνει τα 984.000 ευρώ!

Πέντε από... τους δράστες ηλικίας 32, 26, 24, 23, και 21 χρόνων που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, συνελήφθησαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δαύλειας με καλώδια μήκους περίπου δυο χιλιομέτρων τα οποία είχαν φορτώσει σε δυο αυτοκίνητα. Άλλοι τέσσερις ομοεθνείς συνεργοί τους δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και αναζητούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές και διακεκριμένες φθορές και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Η έρευνα εξιχνίασε άλλες δυο κλοπές καλωδίων από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.. Η πρώτη είχε γίνει ξημερώματα της Πρωτομαγιάς κάτω από την αερογέφυρα στην περιοχή του Θουρίου Λιβαδειάς και είχαν κλαπεί καλώδια μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, ενώ η δεύτερη έγινε μια εβδομάδα αργότερα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Δαύλειας απ’ όπου άρπαξαν καλώδια μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Μάλιστα, ο 32χρονος ενέχεται και στη λεηλασία μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν χάλκινα καλώδια μήκους 500 μέτρων στο κλεμμένο από έναν 55χρονο στην Γλυκόβρυση Λακωνίας αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η σπείρα και τα απέδωσαν σε αρμόδιο του Ο.Σ.Ε.. Οι πέντε Πακιστανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου