Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σε ρόλο Εφιάλτη ο Λ. Παπαδήμος - Ο βρώμικος ρόλος του “Έλληνα” πρώην πρωθυπουργού


Τι παραπάνω να μας κάνουν οι εχθροί της χώρας όταν κάποιος έστω διορισμένος, έστω τραπεζίτης, Έλληνας (;) πρωθυπουργός προχωρά σε υπονομευτικές δηλώσεις κατά της πατρίδας του, όπως έκανε σήμερα ο Λ.Παπαδήμος, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ότι… η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν το πρόγραμμα των πατρώνων της κυβέρνησης Παπαδήμου, της Γερμανίας προεξαρχούσης.

«Δεν ...μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την έξοδο της Ελλάδας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Λ. Παπαδήμος λειτουργώντας ως... σύγχρονος Εφιάλτης.

«Ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά στο κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος", συμπληρώνει ο «πεμπτοφαλαγγίτης» της τρόικας.

Και συνεχίζει στην συνέντευξή του λέγοντας ότι «Συμμερίζομαι την άποψη ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας (σ.σ. η χώρα έχει πτωχεύσει από τις 12 Μαρτίου και τυπικά, επί κυβέρνηση Παπαδήμου) με έξοδο από το ευρώ, οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη – το χρηματοοικονομικό σύστημα και την πραγματική οικονομία – θα είναι πολύ μεγάλες και τα επακόλουθα κόστη σημαντικά και εκτεταμένα, ενώ θα επηρεαστούν και οι οικονομίες εκτός της Ευρωζώνη», προσθέτει παρακάτω.

Και συνέχισε με την γνωστή τρομολαγενία ότι «Ο χρόνος τελειώνει και χωρίς πρόσθετη βοήθεια η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις και του μισθού του δημόσιου τομέα», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μάλιστα κάνει και προβλέψεις για την «μετά ευρώ εποχή» σύμφωνα με την οποία «Σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η ραγδαία υποτίμηση στο νέο εθνικό νόμισμα θα ακυρώσει τα πιθανά ανταγωνιστικά οφέλη στο εξωτερικό εμπόριο. Με βάση αυτό το σενάριο, ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί, τα πραγματικά εισοδήματα θα συρρικνωθούν, το τραπεζικό σύστημα θα γνωρίσει ακραίες πιέσεις και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο».

Μετά την δημοσίευση της συνέντευξης του Λ. Παπαδήμου έγινε χαμός σε όλα τα ξένα χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφει στην Αθήνα, στην Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και στη Ν.Υόρκη όπου βυθίστηκαν οι μετοχές περί τα τέλη της σημερινής συνεδρίασης μετά την είδηση ότι ο Λ. Παπαδήμος θεωρεί πραγματικό τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αλλά το χειρότερο ήρθε λίγο αργότερα όταν το Reuters μετέδωσε κατόπιν των δηλώσεων Παπαδήμου ότι το Eurogroup Working Group επεξεργάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

«To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της Ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης με γνώση του τι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φ. Ολάντ δήλωσε ξεκάθαρα με αφορμή τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι «Δεν έχω λάβει γνώση κανενός σχεδίου περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη» και ότι «Η Γαλλία δεν χρειάζεται να καταστρώσει κανένα σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν έχω καμία πληροφορία και εξάλλου δεν το εξετάζω γιατί αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι προετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο. Αρνούμαι» τόνισε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό είχε προτείνει τη χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή μιας «καταστροφικής» εξόδου από την Ευρωζώνη, γεγονός που θα είχε αρνητικές συνέπειες για τη νομισματική ένωση. «Λοιπόν, υπάρχει η δυνατότητα, επί παραδείγματι, να χρησιμοποιηθούν οι διαρθρωτικοί πόροι κατά στοχευμένο τρόπο για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, διότι πρέπει να δώσουμε στους Έλληνες κάποιου είδους προοπτική» είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Άρα; Άρα ο Λ. Παπαδήμος για άλλη μια φορά προσέφερε τις υπηρεσίες του στους εργοδότες του Γερμανούς και εργάστηκε σε βάρος της ίδιας του της χώρας. Αυτό τον άνθρωπο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ τον έκαναν πρωθυπουργό για έξι ολόκληρους μήνες και χειρίστηκε το μέλλον της χώρας…
από defencenet μοντάζ το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου