Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εθνικό άθλημα κολωτούμπας


Όσο ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις όλο και πιο δεξιά κινείται. Όταν ήταν στο 9% ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές με το 16% έγινε ΔΗΜΑΡ. Τώρα που φτάνει στις δημοσκοπήσεις στο 25% τείνει προς την Νέα Πασοκρατία.

Δηλαδή αν γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα γίνει μνημονιακότερος και από την τρόικα;

Αν κάποιος ήθελε να ψηφίσει μνημονιακό κόμμα έχει επιλογές. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ… δεν χρειάζεται να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ…

Βέβαια ...κάποια στελέχη του προσπαθούν να κρατήσουν εντός του αντιμνημονιακού χώρου το κόμμα αλλά... τελικώς φοβάμαι ότι θα επικρατήσουν οι επόμενοι σωτήρες μας.

Ακόμα και ο Πρετεντέρ τους την είπε: Αφού λέτε τα ίδια με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν κάνατε μαζί κυβέρνηση;

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι ένα μονολιθικό και αγκυλωμένο κόμμα αλλά το βλέπω να δικαιώνεται όταν λέει ότι τελικώς το δίλλημα που θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για να εφαρμόσει το μνημόνιο (έστω κατά κάτι τροποποιημένο).

Από την άλλη όλος ο πλανήτης τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει η χώρα από το ευρώ…

Προφανώς πιστεύουν ότι είναι αδύνατον να κάνει κάποιος πολιτικός κωλοτούμπα σε τούτη την χώρα. Δεν έχουν καταλάβει ότι πλέον είναι το εθνικό μας άθλημα.

Αναρωτιέται κανείς ακούγοντας τους πολιτικούς μας. Μα τόσο μεγάλη καούρα έχουν για να γίνουν πρωθυπουργοί; Ακόμα και αν λίγο καιρό μετά θα ψάχνουν ελικόπτερο για να φύγουν;

Μόνο την πολιτική τους καριέρα σκέφτονται. Και αυτήν όχι μακροπρόθεσμα.

Ο Μπένι ο μισθοφάγος κατήγγειλε ότι μασκοφόροι εργοδότες έβαλαν την τρόικα να συνθλίψει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Ο λαοπρόβλητος ηγέτης αντιστάθηκε και αρνήθηκε να λάβει μέτρα που δεν έχουν καμιά σχέση με το χρέος της χώρας.

Μάλιστα, αν ποτέ ο λαός τον προτιμήσει για πρωθυπουργό ή έστω υπουργό οικονομικών θα ανατρέψει αυτούς τους νόμους που επιβλήθηκαν από την υπόδουλη στα συμφέροντα κυβέρνηση Παπαδήμιου.

Ο Μπένι ο μισθοφάγος και ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης αφού διαπραγματεύτηκαν και ξανά διαπραγματεύτηκαν θα ρίξουν και μια διαπραγμάτευση μετά τις εκλογές. Αν σχηματίσουν κυβέρνηση.

Κατηγορούν την Σταμάτη, γυναίκα του ωραίου και πολιτικού κρατούμενου Άκη, γιατί ξόδευε χιλιάδες ευρώ.

Αχάριστοι και μικρόψυχοι. Η γυναίκα δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να στηρίζει την ελληνική οικονομία. Ξόδευε χρήματα με αποτέλεσμα να στηρίζει επιχειρήσεις, αυτές με την φορολογία να στηρίζουν το κράτος, το κράτος με αυτά τα χρήματα έδινε μισθούς και συντάξεις. Τι θέλατε, να μην μπορεί το κράτος να δίνει μισθούς και συντάξεις;

24 εκατομμύρια ένας μόνο πολιτικός για μία μόνο δουλειά. Φαντάσου τι έχουν φάει τόσα χρόνια τόσοι πολιτικοί με τόσες δουλειές…

Τώρα μόνος του τα έτρωγε ο Άκης; Οι υπόλοιποι δεν πήραν ούτε ένα φοντανάκι; Τόσο αφελείς ήταν που δεν καταλάβαιναν τι γινόταν;

Κατά διαόλου πάνε τα έσοδα. Ε, αφού κλείσαμε μέσα την Σταμάτη τι περίμενες;

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη δημόσια εμφάνιση. Μπας και ξεχάσουμε τι κόμμα είναι.

Έξι σημεία ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης, έξι προτάσεις ο Μπένι ο μισθοφάγος. Μετά ψάχνουμε να βρούμε διαφορές σε δύο κόμματα που είναι ίδια.

Η δικαιοσύνη του Μπένι του μισθοφάγου αντανακλάται στις φορολογικές δηλώσεις. Άνθρωποι χωρίς εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι, επειδή μπορεί να έχουν κανένα σαραβαλάκι θα πληρώσουν φόρο…

Το πραγματικό δίλλημα δεν είναι δραχμή ή ευρώ. Είναι τράπεζες ή άνθρωποι.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου