Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ακριβό το τίμημα της πραγματογνωμοσύνης



Εφεση στο Μονομελές Εφετείο Λάρισας κατά τοπογράφου που δικαιώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου και ο Δήμος πρέπει να του καταβάλει ποσό 40.500 ευρώ για την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποίησε σχετικά με την αξία των απαλλοτριωθέντων ακινήτων και των επικείμενων συστατικών τους για τη δημιουργία της Πλατείας Πανεπιστημίου, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.
Η υπόθεση ...
χρονολογείται από το 2007, όταν το πρωτοδικείο Λάρισας διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο πλαίσιο δίκης σχετικά με την αξία των ακινήτων για τις απαλλοτριώσεις της Πλατείας Πανεπιστημίου. Πραγματογνώμονας διορίστηκε μηχανικός του Βόλου που κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την αξία των ακινήτων και απαίτησε μετά την παράδοση της εργασίας το ποσό 119.169 ευρώ. Το ποσό δεν καταβλήθηκε από το Δήμο και τον Αύγουστο του 2009 ο μηχανικός κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου μέσω της οποίας απαιτούσε ποσό 199.500 ευρώ.
Η αγωγή συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 26 Νοεμβρίου του 2009, το οποίο ζήτησε να επαναληφθεί η συζήτηση στο ακροατήριο αφού πρώτα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι αιτιάσεις του μηχανικού. Η απόφαση όμως εναντίον της οποίας καταθέτει έφεση ο Δήμος προέβλεπε και την καταβολή 40.500 ευρώ. Ο Δήμος Βόλου δεν κοστολογεί την εργασία του μηχανικού σε ποσό μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ, ενώ η πραγματογνώμονας που διόρισε το δικαστήριο, κ. Δροσούλα Γκατζή, αποφάνθηκε ότι οι εργασίες που έγιναν κοστολογούνται σε 21.700 ευρώ και σημείωσε ότι το ποσό αυτό διαφέρει κατά πολύ από το ζητούμενο στην αγωγή. Η ίδια έθεσε ως μέγιστο ποσό καταβολής αποζημίωσης στον συνάδελφό της μηχανικό τα 35.000 ευρώ.
Εφεση του Δήμου
Έφεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή 16 μονίμων υπαλλήλων για την καταβολή ειδικής μηνιαίας παροχής 176 ευρώ για το διάστημα από 1.1. 2003 - 31.12.2005 θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου.
Ο Δήμος Βόλου, όπως σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η νομική σύμβουλος του Δήμου Βόλου κ. Σοφία Παπαγιαννίτση δεσμεύεται για την άσκηση όλων των ένδικων μέσων πριν την καταβολή του επιδόματος
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου