Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

"Οι λύκοι οι μπολσεβίκοι" στην υπηρεσία της διαπλοκής


Εκτός από την ήττα του δικομματισμού στις εκλογές της 6ης Μαΐου κατεγράφη ακόμη μια ήττα: της διαπλοκής. Οι ιστορικοί του μέλλοντος όμως θα εκπλαγούν... δυσάρεστα, όπως και πολλοί Έλληνες σήμερα με την προσπάθεια που καταβάλλουν τα κυκλώματα της διαπλοκής να "διορίσουν" κυβέρνηση της προτίμησής τους.
Το βασικό τους μέσο είναι η νεκρανάσταση του...
κομμουνιστικού κινδύνου, που πηγή του όμως είναι αυτή τη φορά όχι το ΚΚΕ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι ανακαλύπτονται από μεγάλες εφημερίδες, κανάλια, και sites οι "μαοϊκοί" και οι "τροτσκιστές" του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευάζονται απειλές για την οικονομία, τις καταθέσεις κλπ από δηλώσεις υποψηφίων ή βουλευτών, διογκώνεται ο κίνδυνος της εκδίωξης από το ευρώ σε σύνδεση με τις θέσεις του Τσίπρα.
Δηιουργείται μια εικόνα της χώρας εντελώς αρνητική η οποία βλάφτει την Ελλάδα διεθνώς, υπονομεύει την οικονομία, προκαλεί με την κινδυνολογική υπερβολή της αιμορραγία φυγής καταθέσεων στο εξωτερικό και διευκολύνει όσους στην Ευρώπη λένε ανοησίες ότι πρέπει να απαλλαγούν από τους Έλληνες.
Δυστυχώς η διαπλοκή μπορεί να τα καταφέρνει να αντλεί ζεστό χρήμα από τα δημόσια ταμεία, αλλά δεν τα καταφέρνει να αντλεί μαθήματα από την ιστορία.
Και η ιστορία λέει ότι σε στιγμές σαν κι αυτή οι συνένοχοι της ελληνικής τραγωδίας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί, αν μη τι άλλο  γιατί υπάρχει κίνδυνος να μεγαλώσουν με την τακτική τους τον "κίνδυνο" που θέλουν να αποσοβήσουν. Να ενισχύουν δηλαδή με την αναξιοοπιστία και την εμπάθειά τους το ρεύμα προς τον Τσίπρα αντί να το αποτρέψουν.
Υπάρχουν περιπτώσεις που η σιωπή είναι χρυσός κι αυτή είναι μια απ' αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου