Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Χαμηλότερη φορολόγηση και μικρότερο συντελεστή ΦΠΑ για τις Σποράδες


Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Χαμηλότερη φορολόγηση και μικρότερο συντελεστή ΦΠΑ για τις ΣποράδεςΣτην ειδική πολιτική του προγράμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τα νησιά των Σποράδων αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στη Μαγνησία κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατά την χθεσινή της επίσκεψη στη Σκιάθο. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου προτείνει, μεταξύ άλλων, μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός να σταθεί ανταγωνιστικά και να μπορέσει να συμβάλλει στην στήριξη της οικονομίας. Βασικό επίσης ζήτημα που τίθεται από τους φορείς και τους κατοίκους των Σποράδων είναι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και το...
οποίο -όπως τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη- το στηρίζει θερμά.
«Η σωστή και τακτική συγκοινωνία των νησιών αποτελεί τον κύριο μοχλό επιβίωσης και ανάπτυξής τους» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας». «Η ακτοπλοϊκή απομόνωση των νησιών είναι εγκληματική και το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε χρόνο, πριν την έναρξη του καλοκαιριού, επικρατεί αναστάτωση επειδή οι εταιρίες των πλοίων απειλούν με περικοπές ή με μειωμένα δρομολόγια. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο οι Δήμαρχοι να χάνουν τον χρόνο τους και να ασχολούνται με τα αυτονόητα. Αυτά τα ζητήματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Στην εποχή της τεχνολογίας και της ταχύτητας είναι αδιανόητο να ψάχνουμε πλοίο για την εξυπηρέτηση των νησιών» υπογράμμισε με έμφαση.
Η υποψήφια βουλευτής είχε συναντήσεις με κατοίκους της Σκιάθου, ενημερώθηκε για τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινή ζωή στα νησιά και δήλωσε σύμμαχός τους στην επίλυσή τους, στην περίπτωση εκλογής της.
Χθες το πρωί η υποψήφια βουλευτής μετέβη στα ΚΑΠΗ Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Οι ηλικιωμένοι θαμώνες διατύπωσαν έντονα παράπονα για τις περικοπές της σύνταξής τους λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στο τέλος της ζωής τους βιώνουν συνθήκες όπως την εποχή μετά την κατοχή». Παράπονα διατύπωσαν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ειδικά με την λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Είναι ενδεικτική η αναφορά της κ. Χρυσοβελώνη για την δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των συνταξιούχων την πολιτική. «Ελπίζουν όμως, σημείωσε ενδεικτικά, σε νέες προτάσεις και ιδέες και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο».
Η υποψήφια βουλευτής μετέβη χθες το πρωί στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αυτό που διαπίστωσε -όπως είπε- είναι ότι «οι εκπαιδευτικοί με πολύ λίγα έως ελάχιστα χρήματα κάνουν πολλά».
Ακόμη μετέβη στη ΔΕΗ του Βόλου και στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, όπου υπέγραψε για να μην κλείσει το υποκατάστημα που εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους.
Για θέματα πρόνοιας ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της Πρόνοιας, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα γιατί ανακουφίζει εκατοντάδες πολίτες και δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.
Τέλος η υποψήφια βουλευτής επισκέφθηκε την Διεύθυνση Μεταφορών της Μαγνησίας. Επιστρέφοντας από την Σκιάθο, το βράδυ, μετέβη στον Αγιο Λαυρέντιο και την Δράκεια.
Την Πρωτομαγιά η υποψήφια βουλευτής συμμετέχει στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Το απόγευμα μετέβη στο Τρίκερι και την Αργαλαστή. Σημείωσε μάλιστα πως ήταν εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των κατοίκων για το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
 http://www.e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου