Πέμπτη 3 Μαΐου 2012


Η ΑΥΤΟΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ του Υπουργού Καθηγητή κ. Λοβέρδου, με την δήλωσή του πως έπρεπε να βγουν οι φωτογραφίες και αυτών που γαμήσανε της άρρωστες ιερόδουλες, είναι το αποκορύφωμα του αυτοσαρκασμού, ενός Καθηγητή, που δηλώνει πως αγνοεί ότι αυτά, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς του.
Ασφαλώς, γνωρίζουμε όλοι πως τα ΜΜΕ ζούν με σπέρμα αίμα και φωτιά.
Τροφοδότης λοιπόν των ΜΜΕ, η άνθρωπός τους ο Υπουργός μας κος Λοβέρδος.
Το...
πολιτικοκοινωνικό μορφωτικό επίπεδο του νεαρόμορφου καθηγητή, δεν μας ικανοποιεί καθόλου.
Αποτελεί επιστημονικό συμπέρασμα, πως όταν στις ρυθμίσεις των ζωής των πολιτών δεν περιλαμβάνεται ανάπτυγμα κοινωνικό και πολιτιστικό, περισσότερο δε όταν υπάρχει Εθνική κατήφεια και τρόμος, όπως η καταιγίδα τρόμου και κατήφειας στην Ελλάδα σήμερα, τότε αναπτύσσονται τάσεις αυτοκαταστροφής, εαυτισμού, και επιλογές αυτόχρησης η και αυτοκαταστροφής του σώματος, του αυτοτελώς ιδιόκτητου μέρους δηλαδή του ανθρώπου που δεν μπορεί να το εξουσιάσει ευθέως η κοινωνική πολιτική κατήφεια.
Δεν χρειάζεται ανάπτυγμα από εμάς, της αυτοκαταστροφικής κατάστασης που υπέβαλλαν τους Έλληνες οι πολιτικοί διευθυντές της χώρας τα τελευταία 20 – 30 χρόνια.
Θα ήταν βάλσαμο, αν καθηγητές ήταν ποιο αποτελεσματικά ευγενικοί στις κοινωνικές συμφύσεις, όπως συμβαίνουν στους καρκίνους, που δημιούργησαν με την επιπολαιότητά τους, το φαιδρό και τον ζαμανφουτισμό τους, ενώ δεν είχαν διαγωνιστεί με αυτές τις υποσχέσεις, όταν ζητούσαν την ψήφο μας.
Τα πρόσωπα των ιεροδούλων που μας έδειξαν, σύμφωνα με πολλές απόψεις, εικονίζουν ακριβώς την εικόνα της σημερινής πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των χώρας.
Σε αυτό πέτυχε διάνα ο κος Λοβέρδος αλλά και ο Υπουργός Παιδείας :
Το Υπουργείο Παιδείας κάνει προαιρετικό το μάθημα “Πολιτική και Δίκαιο” γνωστό ως “Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος” και αυτό μόνο για τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Β΄Λυκείου. Ουσιαστικά καταργεί το μάθημα που έβαλε στα σχολεία το 1931 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και κατήργησε μόνο η Χούντα.
Η υπουργική απόφαση με αριθμό 36799/Γ2/ΦΕΚ1163 υπεγράφη στις 4/10/2012.
Όμως η απόκτηση της ιδιότητας του Πολίτη δεν είναι προαιρετική! Τα Πολιτικά Δικαιώματα απονέμονται σε όλους. Άρα, είναι αδιαμφισβήτητο το καθήκον της Πολιτείας να προετοιμάζει με πληρότητα κάθε έφηβο για το ρόλο του πολίτη μέσω του σχολείου.
Αλλωστε η Ελλάδα δεσμεύεται από το Σύνταγμα (Άρθρο 16, παρ.2), το Διεθνές Δίκαιο, τον ΟΗΕ, τη Διακοινοβουλευτική Ένωση και την Κοινοτική Νομοθεσία πως ένα από τα απαραίτητα προσόντα κάθε αποφοίτου Λυκείου πρεπει να είναι η Παιδεία του Πολίτη  (CIVIC SKILLS – DEMOCRATIC CITIZENSHIP EDUCATION), με σκοπό την ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής και τη θωράκιση της Δημοκρατίας, την πρόληψη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της παραβατικότητας και της πολιτικής απάθειας, αλλά και ως εργαλείο μεταναστευτικής πολιτικής.

 ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου