Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Βερναδάκης: ΜΜΕ και πολλοί δημοσιογράφοι που έχουν ταχθεί στην υπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών τους



Βερναδάκης Γιώργος
Τ. Πρόεδρος ΟΑΕΔ
Αν. Τομεάρχης Εργασίας
Πολιτευτής Β' Αθηνών με την Ν.Δ.
Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, σε συνδυασμό με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων απεικονίζει, μια καταρχήν, αντίφαση στην βούληση του εκλογικού σώματος.
Οι πολίτες επιθυμούν, σε συντριπτικό ποσοστό, την παραμονή στην ευρωζώνη και το ευρώ και παράλληλα με το ίδιο περίπου ποσοστό δεν επιθυμούν την συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου.
Εύκολες απαντήσεις για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος έχουμε ...ακούσει πολλές.
Τα ΜΜΕ και πολλοί δημοσιογράφοι που έχουν ταχθεί στην υπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών τους, επισημαίνουν την δήθεν αντίφαση και ζητούν από τους πολίτες να ανανήψουν και να ακολουθήσουν την ορθή γραμμή πορείας, όπως την καθορίζουν οι ίδιοι και τα συμφέροντα τους.
Θυσίες χωρίς τέλος, εξαθλίωση και σκυμμένο κεφάλι για τον λαό, διατήρηση και αύξηση των εισοδημάτων για τους φοροφυγάδες και ημέτερους.
Το μήνυμα των εκλογών είναι κρυστάλλινα καθαρό, οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα χωρίς προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.
Ο Γερμανό-Γαλλικός άξονας Μέρκελ, Σαρκοζύ, απέτυχε να αντιληφθεί ότι τα συμφέροντα των αγορών δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης.
Επέβαλλαν μια απάνθρωπη λιτότητα, εξουθένωσαν τους πολίτες και κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Είναι γενικά αποδεκτό στην οικονομική θεωρία ότι περιοριστικά μέτρα των εισοδημάτων, δεν μπορούν να ισχύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και σίγουρα δεν μπορούν να ισχύουν χωρίς παράλληλα μέτρα ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης των δομών του κράτους.
Η ΝΔ εγκαίρως επεσήμανε το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείτο η χώρα με την υπογραφή του μνημονίου.
Πρότεινε μέτρα και λύσεις οι οποίες οδηγούσαν την χώρα σε έξοδο από το αδιέξοδο του μνημονίου και λοιδορήθηκε από τα μέσα της διαπλοκής και τους πολιτικούς αντιπάλους της.
Όταν η χώρα έφτασε ένα βήμα πριν την καταστροφή τότε και πάλι, με την υπευθυνότητα που πρέπει να έχει ένα κόμμα εξουσίας, έβαλε πλάτη και η χώρα πήρε μια ανάσα για να ανασυνταχθεί και να οργανώσει τα επόμενα βήματα της.
Θλίβομαι και εξοργίζομαι, που η Εθνική στάση της ΝΔ παραποιήθηκε, δεν υποστηρίχτηκε επαρκώς και στην πεποίθηση του λαού εδραιώθηκε η εντύπωση, ότι η ΝΔ είναι μνημονικό κόμμα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και η δεινή ήττα που υπέστη, επιβεβαίωσαν την εμφανή αδυναμία του επικοινωνιακού επιτελείου, να πείσει τους πολίτες για τις θέσεις της παράταξης.
Τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, η ταύτιση της ΝΔ με τις καταστροφικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και η μονόπλευρη στοχοποίηση της ανεύθυνης και επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εγκυμονεί και πάλι τον κίνδυνο η ΝΔ να θεωρηθεί συνοδοιπόρος του ΠΑΣΟΚ.
Όμως το χειρότερο είναι να θεωρηθεί και συνοδοιπόρος της καγκελαρίου Μέρκελ, της οποίας ουσιαστικά η πρόταση για δημοψήφισμα παραμονής στο Ευρώ, ταυτίζεται με το προεκλογικό σύνθημα – δίλημμα «Ευρώ ή δραχμή», καθώς και τα δυο κατατείνουν στην αποδοχή λιτότητας άνευ όρων.
Το ξεκάθαρο μήνυμα του λαού προς την πολιτική και τους πολιτικούς είναι, όχι στο μνημόνιο και τις καταστροφικές πολιτικές του, αναδιαπραγμάτευση και ελπίδα για το αύριο.
Η φιλελεύθερη παράταξη έχει καθήκον να πείσει ότι, έχει τις πολιτικές τα άτομα και το σχέδιο να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου