Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

92 χρονη ..νοικοκυρά με καταθέσεις 16,4 εκατομμύρια ευρώ


 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕ .....ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ !!
Μια ακόμα απίστευτη ιστορία φέρνουν στην επιφάνεια οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με βασική πρωταγωνίστρια μια γιαγιά -και πλέον μακαρίτισσα- η οποία στα …τελευταία της ήταν ρακοσυλλέκτρια αλλά για μια δεκαετία «έκρυψε» στους καταθετικούς της λογαριασμούς 16,4 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που δήλωνε στην εφορία επάγγελμα οικιακά και εισοδήματα ολίγων χιλιάδων ευρώ.
Το ΣΔΟΕ, θεωρεί ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια... σούπερ γιαγιά τοκογλύφος.

Ο... έλεγχος ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν στην Υπηρεσία έφτασαν πληροφορίες ότι η Α.Β. έχει καταθέσεις στις τράπεζες από 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ και 16 ακίνητα τα οποία δεν δηλώνει.

Το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών αποκάλυψε πλήθος ανώνυμων καταθέσεων από τρίτους και ρευστοποιήσεις επιταγών από λίγες εκατοντάδες ευρώ έως και 6,4 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε μια μέρα. Παράλληλα η επεξεργασία των φορολογικών της δηλώσεων αποκάλυψε εισοδήματα που κυμαίνονται από ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό το 2001 έως και 6.165 ευρώ- το μέγιστο- το 2004.

Συνολικά, μόνο το 2011, οι καταθέσεις της υπερήλικης γυναίκας, έφτασαν τα 2,4 εκατ. ευρώ όταν από το 2000 έως και το 2010 οι φορολογικές της δηλώσεις αποκαλύπτουν συνολικά εισοδήματα μόλις 27.888,91 ευρώ.
 Αθροιστικά, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καταλόγισε προσαύξηση περιουσίας από το 2000 έως και το 2010 ύψους 16,4 εκατ. ευρώ, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τις φορολογικές δηλώσεις.

Η ηλικιωμένη γυναίκα τον περασμένο Σεπτέμβριο απεβίωσε και ο γιος της ο οποίος είναι και ο μοναδικός της κληρονόμος, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η μητέρα του είχε κληρονομήσει μεγάλη περιουσία από ένα θείο της που ζούσε στην Αμερική και τα χρήματα των τραπεζικών της λογαριασμών, πλην της κληρονομιάς, προέρχονται από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών, από τη σύνταξη του μακαρίτη του συζύγου της, από ενοίκια που εισέπραττε, από το πάθος της για επενδύσεις σε τραπεζικά προϊόντα υψηλής απόδοσης και από τις οικονομίες μιας ζωής…

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από το νόμιμο κληρονόμο της, δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ που θεωρούν ότι η γιαγιά δεν ήταν τίποτε άλλο από τοκογλύφος. Ακόμα κι αν δεν ήταν όμως, η διασταύρωση των τραπεζικών της λογαριασμών και των δηλωθέντων εισοδημάτων της αποκαλύπτει, σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, πως ήταν μεγάλος φοροφυγάς.

Το ΣΔΟΕ έχει κοινοποιήσει ήδη τη σχετική έκθεση ελέγχου στην Α’ Δ.Ο.Υ Αθηνών οι υπηρεσίες της οποίες θα πρέπει να προσδιορίσουν το πλήρες μέγεθος των φορολογικών της οφειλών και να προχωρήσουν πέρα από την κατάσχεση των καταθέσεων και σε πλειστηριασμούς ακινήτων από την περιουσία της ενώ έχει ήδη δεσμεύσει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η ηλικιωμένη γυναίκα, λόγω ψυχικής διαταραχής, όπως υποστήριξε ο γιος της , ζούσε ως ρακοσυλλέκτρια.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου