Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ποιος θυμάται τον Μισέλ;

Πέμπτη 3 Iούλιου 2008.

Σ' ένα ακόμη ρεπορτάζ της μοναδικής Αριστέας Μπουγάτσου, ο εξαφανισμένος πλέον πρώην υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης έχει την τιμητική του.
Με έξοδα του επίσης εξαφανισμένου Μιχάλη Χριστοφοράκου ταξιδεύει στη Γερμανία, μαζί με τη παρέα του.
Προκαλείται σάλος, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ...
ταξίδεψε με δικά του έξοδα ώσπου έρχεται το ντοκουμέντο της Αριστέας-δημοσιεύει τις κρατήσεις-για να στείλει μόνιμα τον εξάδελφο του Καραμανλή στην γλυκιά εξορία.
Ποιος τα θυμάται όλα αυτά θα μου πείτε. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα μας. Ότι πλέον ξεχνάμε τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα.

Με το δίκιο του ο Σαμαράς προσπάθησε να αποκαταστήσει τον Συμπιλίδη. Μόνο που είχε την ατυχία να θυμηθεί ο Τράγκας και να αντιδράσουν κάποιες φωνές στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα ο ηγέτης που δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν να τον αποσύρει.

Για το θέμα του Λιάπη, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου θα δηλώσει

«Μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις, ο κ. Λιάπης είναι έκθετος, δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις, ούτε έχει προσκομίσει αποδείξεις για τα λεγόμενα του. Έκθετη είναι και η κυβέρνηση, που τον καλύπτει, και ο κ. Καραμανλής, που τον διατηρεί στην κυβέρνησή του. Έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει την παραίτησή του και αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης»!

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "Ε"

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία δημοσιεύει την Πέμπτη έγγραφο του ξενοδοχείου Westin Leipzig της Λειψίας στο οποίο αναφέρεται ότι «Η Siemens έκανε την κράτηση για τον κ. Μιχάλη Λιάπη από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 17 Ιουνίου 2005».
Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει έγγραφο (το οποίο υπάρχει και στη δικογραφία), σύμφωνα με το οποίο το Westin στις 3 Μαΐου 2005 απευθύνει επιστολή προς τη Siemens A.G. (Μόναχο), υπόψη του Corporate Mobility Services.

Μ αυτήν επιβεβαιώνει ότι στο όνομα Χριστοφοράκος έχουν γίνει οι κρατήσεις για οκτώ grand-deluxe δωμάτια και για μία σουίτα για διαμονή από 16 έως 17 Ιουνίου 2005.
Τα οκτώ από τα εννέα δωμάτια έχουν τον ίδιο κωδικό κράτησης (reservation number). Το ένατο δωμάτιο χρεώνεται με το ίδιο ποσόν στη Siemens, αλλά καταχωρίζεται σε ξεχωριστό κωδικό.
Την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter εμφανίστηκε e-mail, με το οποίο η υπεύθυνη κρατήσεων του Westin επιβεβαίωσε ότι «η Siemens έκανε την κράτηση του δωματίου για τον κ. Μιχάλη Λιάπη».
Ακόμη, το Mega είχε επικοινωνία με υπάλληλο του Westin Leipzig, όπου ο υπουργός Πολιτισμού κατέλυσε στις 16 Ιουνίου -την ίδια μέρα στο ίδιο ξενοδοχείο διανυκτέρευσε και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Η υπάλληλος του ξενοδοχείου που μίλησε στο Mega είπε ότι το δωμάτιο του κ. Λιάπη πληρώθηκε με διαφορετική πιστωτική κάρτα από εκείνη με την οποία πλήρωσε ο κ. Χριστοφοράκος.
Στη γραπτή του δήλωση την Τετάρτη ο υπουργός Πολιτισμού (τότε Μεταφορών) επέμεινε ότι «το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιο μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος.»
Ο κ. Λιάπης έκανε επίσης λόγο για «ανυπόστατες φήμες», «λάσπη κατά κύματα» και «πολιτική τρομοκρατία», ενώ διαβεβαίωσε ότι «κρατάω τα σχετικά παραστατικά» και προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία απάντησε ότι «ουδέποτε δημοσίευσε φήμες για τις οποίες μιλάει ο κ. Λιάπης. Μόνο στοιχεία και ντοκουμέντα».








Ο υπουργός και η «Ελευθεροτυπία»
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ουδέποτε δημοσίευσε φήμες για τις οποίες μιλάει ο κ. Λιάπης. Μόνο στοιχεία και ντοκουμέντα δημοσίευσε. Την κατάθεση της κ. Αικατερίνης Τσακάλου στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου, που αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του ταξιδιού «κάποιου υπουργού» στη Γερμανία, για τον αγώνα Ελλάδας – Βραζιλίας. Και τα επίσημα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν την υπουργική διαδρομή και χρηματοδότησή της.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ σε συμπεράσματα. Ερωτήματα έθεσε στην κυβέρνηση: Ποιος υπουργός παρακολούθησε τον αγώνα, πώς πήγε στη Λειψία και στις άλλες πόλεις, ποιος πλήρωσε;
ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αρα, κανείς υπουργός. Ούτε ο κ. Λιάπης, που άφηνε τις συρόμενες φήμες να… αυτοδιαψευσθούν, αντί να τις διαψεύσει.
ΤΕΛΙΚΑ, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Λιάπης ήταν την επίμαχη περίοδο στη Γερμανία και η κυβέρνηση το παραδέχτηκε μετά την αναφορά του ονόματος του υπουργού σε δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» της εποχής εκείνης.
ΑΝ Ο κ. ΛΙΑΠΗΣ είχε παραδεχθεί το ταξίδι που μόλις σήμερα (χθες) ομολόγησε και αν έδινε στη δημοσιότητα τα παραστατικά που κρατάει ακόμη για τον εαυτό του, δεν θα υπήρχε ζήτημα γι’ αυτόν. Θα ανεζητείτο, πιθανόν, ο άλλος υπουργός, στον οποίο θα αναφέρονταν τότε τα έγγραφα και οι ένορκες καταθέσεις.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μιλάνε δημόσια και αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους. Δεν απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ούτε προσπαθούν να ασκήσουν τρομοκρατία στον Τύπο με εξωφρενικές αγωγές.
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», πάντως, δεν φοβάται. Και το έχει αποδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου