Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Δεν υπάρχει σάλιο,γι αυτό τα φαντάρια μας θα απέχουν από τις εκλογές.


H κρίση εκλογές δεν κοιτά Όπως πολλοί ετεροδημότες που μένουν μακριά από τον τόπο άσκησης των εκλογικών τους δικαιωμάτων και δεν θα πάνε σήμερα  να ψηφίσουν λόγω βενζίνης, ΚΤΕΛ ή ΟΣΕ, έτσι και αρκετοί στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες, τελικά δεν πήραν την άδεια που δικαιούνται γιατί δεν έχουν λεφτά για τα εισιτήρια!
Τα ...αρχικά σχετικά μηνύματα που είχαν δεί το φως της δημοσιότητας για το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο, πλέον τα επιβεβαιώνουν και αξιωματικοί. Υπήρξαν περιπτώσεις , μας λέει διοικητής μεγάλου σχηματισμού στην Θράκη, που στρατιώτες , ιδίως από μακρινές περιοχές και από οικογένειες συνταξιούχων ή χαμηλόμισθων, που μας είπαν, »βάλτε με σκοπιά, δεν θα πάω να ψηφίσω διότι δεν μου φτάνουν τα χρήματα… Ας πάρει κάποιος άλλος την άδεια», έλεγαν».

Όπως μας είπε στην συνέχεια όσοι δήλωσαν εγκαίρως ότι δεν θέλουν να πα΄ρουν την εκλογική άδεια που δικαούνταν,τους γράψαμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και θα ψηφίσουν δίπλα στην μονάδας. Αλλοι όμως που ήλπιζαν ότι θα εξοικονομήσουν κάποιο …χερτζιλίκι από την οικογένεια, – που όμως δεν ήρθε- μένουν στην μονάδα χωρίς να ψηφίζουν…’Αντε να πάνε μια βόλτα για καφέ κοντά σε …εκλογικό κέντρο για να πάρουν μια …»τζούρα» …ψηφοδελτίουΤο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος που είχε λάβει τα μηνύματα είχε ζητήσει από νωρίς να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες, για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αλλά ίσως, λένε ,θα μπορούσε να γίνει μια έκτακτη συνεργασία Πενταγώνου με τα ΚΤΕΛ κλπ και να υπάρξουν γενναίες μειώσεις1 Πάντως έγιναν προσπάθειες από κάποιες μονάδες να εξασφαλιστούν σε όσους γινόταν δωρεάν κάρτα επιβίβασης στα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα.Αλλά πόσους να χωρέσουν και αυτάΠρέπει να πούμε όμως ότι σε άλλες εποχές τα μεγάλα κόμματα θα είχαν μοιράσει… εισιτήρια αεροπορικών ή ναυτιλιακών εταιριών, αλλά σ’ αυτές τις εκλογές δεν …υπάρχει μία! Χώρια που δεν θα περίμεναν και να τους ψηφίσουν



πηγή:prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου