Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Χιλιάδες Βολιώτες έκαναν την… «κηδεία» του ΠΑΣΟΚ (video)


Ειρηνικό συλλαλητήριο για την δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου.
Το πρώτο και μόνο κόμμα στη Μαγνησία και το Βόλο είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού ακόμη και σήμερα, δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές οι Βολιώτες έδωσαν το δικό τους στίγμα. Εντυπωσιακή, ογκώδης και γεμάτη παλμό συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βόλου, απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου, την αποφυλάκιση του... Αχιλλέα Μπέου και την παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει και είχε αποκλείσει την κυκλοφορία σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Στις λεωφόρους Καρτάλη και Δημητριάδος δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, από παρέες με οικογένειες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Στο κεντρικό σημείο της συγκέντρωσης, ακριβώς κάτω από τα γραφεία του συλλόγου και απέναντι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν πυρήνες των οργανωμένων συνδέσμων, δίνοντας τον τόνο και τα συνθήματα στο πλήθος.


Σημαίες, πανό, συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού και του Αχιλλέα Μπέου, δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό και συνάμα ειρηνικό σκηνικό, που κράτησε περίπου 2 ώρες. Μετά τις 21.00, ο κόσμος έφτασε τις 10.000, ακούγοντας τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Γιώργο Μουλά να κάνει μια αναδρομή στο ιστορικό της μεγάλης αδικίας σε βάρος της ομάδας και της πόλης ολόκληρης, τονίζοντας εμφατικά ότι απόψε τιμωρούμε το ΠΑΣΟΚ, τις μεθοδεύσεις του οποίου δοκιμάσαμε επί 10 ολόκληρους μήνες.


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προέδρου της Π.Α.Ε. κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, που επανέλαβε για μια ακόμη φορά, πως ο αγώνας γίνεται άνευ συμβιβασμών, με στόχο την τοποθέτηση της ομάδας εκεί που ανήκει, δηλαδή στη Super League. Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΦΟΒ κ. Χρήστου Τσιτσιρίγκου, καθώς και εκπροσώπων φιλάθλων όλων των συνδέσμων , που πήραν το λόγο. Αξίζει να τονιστεί, πως παρά τον πηγαίο και αυθόρμητο χαρακτήρα της εκδήλωσης, όχι μόνο οργανώθηκε άψογα αλλά και περιφρουρήθηκε με υποδειγματικό τρόπο.


Η συγκέντρωση, όσο αυξάνονταν σε όγκο, δημιουργούσε έναν επιπρόσθετο ενθουσιασμό, που παρόμοιο είχε χρόνια να ζήσει ο Βόλος, τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε πάθος. Συνθήματα και πανό της ομάδας και στήριξης στον Αχιλλέα Μπέο, ξεδιπλώθηκαν στη συγκέντρωση, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τους οργανωμένους και μη φιλάθλους κατά τη διάρκεια της πορείας. Οι φίλαθλοι περιέφεραν επίσης φέρετρο με τα χρώματα και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, ενώ δέσποζε η φωτογραφία του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.


Η ξαφνική ισχυρή βροχή, που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της πορείας, δεν επηρέασε τους φιλάθλους, που συνέχισαν απτόητοι τη διαδρομή τους, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο, την πίστη τους στην ομάδα και την προσήλωσή τους στη δικαίωσή της.


Κύκλοι του επίσημου Ολυμπιακού, έδειχναν ικανοποιημένοι από τη συγκέντρωση, τονίζοντας πως με τέτοια μαζικότητα και αποφασιστικότητα, η δικαίωση μπορεί να είναι εφικτή, αφού πολιτική ήταν η άδικη δίωξη και πολιτική θα είναι και η δικαίωση. Άλλωστε όπως τόνιζαν μέλη των Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και των οργανωμένων φιλάθλων, η αποψινή συγκέντρωση, απέδειξε πως ο λαός του Βόλου, όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο ο κόσμος συσπειρώνεται και δυναμώνει το κίνημα των βολιωτών υπέρ του Ολυμπιακού.
Klik για το Βιντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου