Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΒΟΛΟΣ.Εκοψαν το νερό ακόμη και μετά από διακανονισμό



Μνημείο αοριστίας, αναλήθειας και εκφοβισμού αποτελεί η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ στις καταγγελίες για διακοπές υδροδότησης σε φτωχούς δημότες, απάντησε η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας στην ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.



Η Ανοιχτή Συνέλευση προ ημερών είχε εκφράσει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία της για τις συνεχείς διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ ακόμη και για μερικές δεκάδες ευρώ σε ανέργους και ...
οικονομικά εξαθλιωμένους δημότες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.


Ακολούθησε απάντηση από τη ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία ανέφερε ότι στους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου (απόρους σε κατάσταση πλήρους ένδειας, άπορους με βιβλιάριο ανασφάλιστου, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνες οικογένειες), τους οποίους γνωρίζει η υπηρεσία δεν γίνονται διακοπές υδροδότησης, ούτε σε όσους έγκαιρα ζητούν αιτιολογημένα διακανονισμό στον τρόπο πληρωμής των οφειλών τους.


Χθες ανταπάντηση έδωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας, αναφέροντας ότι οι διακοπές υδροδότησης δεν αφορούν σε «ασυνεπείς» καταναλωτές. Το γεγονός ότι οι διακανονισμοί αλλά και οι διακοπές υδροδότησης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως και οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω μη εξόφλησης της αξίας του ρεύματος, δείχνουν την οξύτατη κοινωνική κρίση που βιώνουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, τονίζει.


Ενημερώνει δε για περίπτωση δημότη, ο οποίος έμεινε χωρίς νερό, αν και είχε καταθέσει αίτηση για μειωμένο τιμολόγιο και είχε κάνει αίτηση για διακανονισμό!


Αντιγράφοντας από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με την οποία «είναι προφανές, ότι στους δικαιούχους του τιμολογίου, τους οποίους γνωρίζει η υπηρεσία, δεν γίνονται διακοπές υδροδότησης. Επίσης δεν γίνονται διακοπές στους συμπολίτες μας που έρχονται εγκαίρως και ζητούν αιτιολογημένα διακανονισμό των οφειλών τους», η Ανοιχτή Συνέλευση διερωτάται: «Τι ακριβώς γίνεται με όσους δεν αντέχουν οποιοδήποτε διακανονισμό κι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν τους πάσης φύσεως λογαριασμούς και να εξασφαλίσουν το καθημερινό πιάτο φαγητό; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».


Και προσθέτει: «Όσο για τον εκφοβισμό της ότι οι επανασυνδέσεις νερού από τους πολίτες είναι πράξεις αυθαίρετες και παράνομες, απαντούμε: Αυθαίρετες είναι οι μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, οι απολύσεις, οι απειλές των χαρατσιών. Η διακοπή του νερού, ενός βασικού δημόσιου κοινωνικού αγαθού για τη ζωή μας, είναι αυθαίρετη και παράνομη, βαθιά απάνθρωπη και ανήθικη. Και επειδή εμείς είμαστε κοινωνικά πρόσωπα και όχι απρόσωπη αντικοινωνική υπηρεσία, θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε το νερό».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου