Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Παπαρήγα για Αρσένη: «Ε, τώρα παίζουμε;» !!


Με έντονο και σκωπτικό τρόπο αντέδρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης αλλά και στην πρόταση Καμμένου για τον υπουργό Εξωτερικών.
 Σύμφωνα με τα πρακτικά της χτεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όταν η Αλέκα Παπαρήγα άκουσε τις προτασεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου για τα πρόσωπα των κυρίων Γεράσιμου Αρσένη και Παναγιώτη Ήφαιστου για τις... θέσεις του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, εξανέστη:
 «Θα μπορούσα και εγώ να σας προτείνω έναν άνθρωπο που να μην είναι ταυτισμένος με το ΚΚΕ. Ε, τώρα παίζουμε;» τους είπε και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Εγώ δεν θα τολμούσα να έρθω και να σας προτείνω έναν τέτοιο άνθρωπο», είπε.
Και πρόσθεσε ότι αν έκανε κάτι τέτοιο τότε όλοι θα θεωρουσαν ότι προτείνει πρόσωπα που είναι «κρυφο-ΚΚΕ»: «Άμα τον πρότεινα εγώ, ήταν ταυτισμένος, κρυφο-ΚΚΕ! Παίζουμε τώρα; »
 «Ο κ. Αρσένης είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική εκλογική. Ο άνθρωπος αυτός χρόνια έχει να εμφανιστεί. Δεν λέω ότι δεν έχει πολιτική σκέψη ή ότι δεν παρακολουθεί.
Μάλιστα, εγώ δεν ξέρω πώς είναι και στην υγεία του. Πόσων ετών είναι;», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, η αρχαιότερη πολιτική αρχηγός αιτιολόγησε την απόφασή της να υποστηρίξει την τήρηση του άρθρου 37 του Συντάγματος που υπαγορεύει την ανάθεση της πρωθυπουργίας σε κορυφαίο δικαστικό. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Τσίπρα για τον Γεράσιμο Αρσένη προκάλεσε κόντρα και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, που έκανε λόγο για «άθλια κομματική συνδιαλλαγή»
..iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου