Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Δέκα και 1000 λόγοι, γιατί φέτος το καλοκαίρι «Πάμε Σκόπελο»

Σκόπελος, το νησί όπου…

  1. οι διακοπές είναι οικονομικές: Η Σκόπελος φέτος προσφέρει στους Έλληνες επισκέπτες εκπτώσεις από 10 έως 30% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Αρκεί να προμηθευτείτε την εκπτωτική κάρτα «Πάμε Σκόπελο 2012» και να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε από τις 200 συμβεβλημένες επιχειρήσεις σε όλο το νησί. Για περισσότερες πληροφορίες www.skopelos.gr
  2. το πράσινο συναντά το γαλάζιο. Το πευκόδασος, το οποίο σχεδόν ακουμπά τα γαλαζοπράσινα νερά, επελέγη ως... το ιδανικό σκηνικό για την ταινία «Mamma Mia» και όχι τυχαία. Οι πεντακάθαρες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Το δάσος προσφέρεται για...
    περιπάτους, πεζοπορία και ποδηλασία. Ζήστε στην περιπέτεια μέσα από τους θρύλους των ξακουστών πειρατών, οι οποίοι ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις των παλαιότερων.
  3. ο ορίζοντας γεμίζει κατάρτια: Στη Σκόπελο χτυπά και φέτος η καρδιά της ιστιοπλοΐας, καθώς φιλοξενεί τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου. Τα λιμανάκια του νησιού γεμίζουν ιστιοπλοϊκά και η στεριά με πληρώματα που ξεσηκώνουν όλο το νησί με το κέφι και την ενέργεια τους.

  4. θα αισθανθείς σαν το σπίτι σου: Η Σκοπελίτικη φιλοξενία δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Ο ιδιοκτήτης του καταλύματος που θα επιλέξετε θα σας τρατάρει ντόπιο γλυκό, θα σας φέρει σκοπελίτικη τυρόπιτα για πρωινό και θα σας προτείνει τις καλύτερες παραλίες. Αν πιάσετε και κουβέντα με τις γιαγιάδες στα σοκάκια, τότε σίγουρα θα σας φιλέψουν ένα τοπικό έδεσμα για το δρόμο και θα σας λούσουν με ευχές για το μέλλον.
  5. η παράδοση είναι τρόπος ζωής: Στη Σκόπελο θα ακούσετε ρεμπέτικα από τους καλύτερους μουσικούς του είδους, θα χαζέψετε τα εκπληκτικά κεραμικά από τους φημισμένους αγγειοπλάστες του νησιού με τις ξεχωριστές τεχνοτροπίες τους. Θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τέσσερα λαογραφικά μουσεία αλλά και να ζήσετε ξεχωριστές εμπειρίες στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στη Γλώσσα.
  6. τα τοπικά προϊόντα επαναπροσδιορίζουν τη γεύση: Το σκοπελίτικο δαμάσκηνο -μοναδικό σε όλο τον κόσμο για την αντιοξειδωτική δράση του- είναι ενταγμένο σε όλα τα παραδοσιακά πιάτα που σας καλούν να τα δοκιμάσετε. Ροφός στιφάδο, μοσχαράκι ή χοιρινό με δαμάσκηνα, γλυκό δαμάσκηνο, είναι κάποια από τα παραδοσιακά πιάτα που θα προκαλέσουν τον ουρανίσκο σας. Δε πρέπει να ξεχάσετε, φυσικά, και τη σκοπελίτικη τυρόπιτα, το γλυκό αμύγδαλο, τα χαμαλιά και τα αμυγδαλωτά. Η γαστρονομική εμπειρία που σας προσφέρει η Σκόπελος, θα σας αφήσει -κυριολεκτικά- με το στόμα ανοιχτό.
  7. όπου η μέρα και η νύχτα δεν ξεχωρίζουν στη διασκέδαση: Από τα προσεγμένα μπαράκια, με τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και την καλόγουστη μουσική, μέχρι τις ταβέρνες με τη ρεμπέτικη μουσική, τα beach bar ή και τα club για να ξεφαντώσετε, η Σκόπελος καλύπτει όλα τα γούστα προσφέροντας ανεπανάληπτες μέρες και νύχτες σε όλες τις ηλικίες.
  8. όπου παρακαλάς να χαθείς στα σοκάκια: Τα ασβεστωμένα σοκάκια της χώρας, με τις γεμάτες γλάστρες, τα αρώματα και τα χρώματα θα σας προσφέρουν μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία. Μια βόλτα, όμως στα γραφικά καλντερίμια της Γλώσσας, την ώρα του ηλιοβασιλέματος θα σας κάνει να αναθεωρήσετε για το που βρίσκεται το καλύτερο ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου. Μην ξεχάστε να περπατήσετε στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Κλήματος, θα νομίζετε πως ταξιδεύετε στο χρόνο. Στο σύγχρονο οικισμό του Νέο Κλήματος θα βρείτε το καλύτερο ψαράκι του νησιού.
  9. όπου κολυμπάς μαζί με τις φώκιες: Η Σκόπελος είναι ενταγμένη στο θαλάσσιο πάρκο βορείων Σποράδων και αποτελεί είναι καταφύγιο για φώκιες. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, σε κάποιο από τα μπάνια σας να κολυμπήσετε δίπλα σε κάποια φώκια.
  10. όπου έφτασες πριν το καταλάβεις: Η Σκόπελος είναι εύκολα προσβάσιμη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το λιμάνι του Βόλου, της Κύμης και του Αγίου Κωνσταντίνου. Τα συχνά δρομολόγια και οι σύντομες αποστάσεις θα κάνουν το ταξίδι σας ευχάριστο και γρήγορο. Έτσι πριν ακόμα το καταλάβετε, θα πατάτε σε σκοπελίτικο έδαφος ή -ακόμη καλύτερα- θα κολυμπάτε στα κρυστάλλινα νερά της.
Υπάρχουν ακόμη χίλιοι λόγοι για να επισκεφτείτε Σκόπελο… αλλά θα πρέπει να τους ανακαλύψετε μόνοι σας. Όπως και να έχει, φέτος το καλοκαίρι ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου