Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Πάλι έκτακτη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας


Αιφνιδιασμένη και ντροπιασμένη από τις εξελίξεις η τουρκική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να βρεί τρόπο απάντησης στην Συρία, χωρίς να προκαλέσει σύρραξη με ανυπολόγιστο κόστος για την ίδια και την ασφάλεια της περιοχής. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει και δεύτερη συνάντηση σήμερα με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας με θέμα την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τις συριακές δυνάμεις.
Μία μέρα μετά την...
κατάρριψη το μόνο βέβαιο είναι οτι το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4E ήταν εντός του συριακού εναέριου χώρου όταν καταρρίφθηκε και ότι οι πιλότοι αγνοούνται.

Η συνάντηση θα είναι η δεύτερη με το ίδιο θέμα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες και ακολουθεί ξεχωριστή συνάντηση που είχαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ με ανώτατους διοικητές των ενόπλων δυνάμεων.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του στρατού.
Σε άλλο ρεπορτάζ του το ίδιο δίκτυο μετέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες εντοπισμού των δύο αγνοούμενων πιλότων του RF-4 έχουν αποβεί άκαρπες.
Στην περιοχή πάντως επικρατεί μια περίεργη ηρεμία: Δεν πετάει "ούτε πουλί" και οι Σύροι δεν έχουν μετακινήσει δυνάμεις στα σύνορα, απλά καταγράφεται έντονη ηλεκτρονική δραστηριότητα, αναφέρουν πηγές από την Μόσχα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου