Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«Η Ελλάδα ανθίζει» στην Αυστρία!

«Η Ελλάδα ανθίζει» είναι ο τίτλος της τηλεοπτικής παραγωγής του αυστριακού σκηνοθέτη Fabian Eder και της συζύγου του, ηθοποιού Julia Stemberger. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με την συνεργασία του ΕΟΤ Αυστρίας και έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την εικόνα της Ελλάδας στην αυστριακή και γερμανόφωνη δημοσιότητα και να διασκεδάσει τις εσφαλμένες εντυπώσεις που συχνά καλλιεργούν τα γερμανόφωνα ΜΜΕ και όχι μόνο, για την Ελλάδα.
Αναδεικνύοντας τις ομορφιές της χώρας μας και την καθημερινότητα των Ελλήνων, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ θέτουν στο επίκεντρο της ταινίας τον άνθρωπο και τις συνθήκες, υπό τις οποίες αναγκάζεται σήμερα να ζει.
Οι... Fabian Eder και Julia Stemberger επισκέφτηκαν την Ελλάδα με τηλεοπτικό συνεργείο, και αποτύπωσαν με αριστουργηματικό τρόπο διάφορες πτυχές της. Η ταινία εκπέμπει θετικά μηνύματα αποκωδικοποιώντας με επιτυχία κοινωνικά και πολιτισμικά γνωρίσματα της χώρας μας.
Η παραγωγή έχει την υποστήριξη μεγάλων ονομάτων της αυστριακής πολιτικής σκηνής (όπως τον πρώην καγκελάριο Franz Vranitzky, τον αντικαγκελάριο Dr. Erhard Busek, την αντιδήμαρχο Βιέννης Μαρία Βασιλάκου, τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Dr. Hannes Swoboda κ.α.) αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου (Andre Heller, Katharina Stemberger, Harald Krassnitzer, Barbara Stöckl κ.α.). Πρόκειται για προσωπικότητες με μεγάλο ειδικό βάρος και ανάλογη απήχηση στην κοινωνική ζωή της Αυστρίας.
Η ταινία θα μεταδοθεί από το δορυφορικό κανάλι 3SAT (Γερμανία, Αυστρία κι Ελβετία) στις 4 Ιουλίου στις 20:15 ενώ στις 10. Ιουλίου θα προβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωβουλευτή Dr. Hannes Swoboda.
Η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ταινίας στις 29 Ιουλίου θα δώσει την δέουσα δημοσιότητα στα ΜΜΕ, ώστε η θετική αυτή προσπάθεια να συμβάλει στην εξάλειψη ανησυχιών που χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο μέρος των δυνητικών τουριστών μας. Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη θα τιμηθεί ο Fabian Eder και οι συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθειά τους, την οποία στήριξε το Γραφείο του ΕΟΤ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο.
Δείτε το τρέιλερ: 
 

http://www.youtube.com/watch?v=duJITD_L-yM&feature=player_embedded
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου