Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Παραλίγο να τον πνίξουν γιατί μιλούσε ελληνικά

http://www.sfeva.gr
Ξανά στο προσκήνιο οι εθνικιστές. Κοσσοβάροι και μέλη της εθνικιστικής Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας κατέβηκαν και στην πόλη των Αγίων Σαράντα για να κάνουν τα μπάνια τους. Μάλλον κάθε χρόνο όλο και πιο πολλοί από το Κοσσυφοπέδιο  και από άλλα μέρη της Αλβανίας κατεβαίνουν στην πόλη του Ιονίου, γιατί τα νερά της είναι πιο καθαρά από άλλες παραλίες της Αδριατικής.
Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι δήλωσαν μερικά άτομα από το Κόσσοβο, που πέρασαν μια βδομάδα στους Αγ. Σαράντα. Το μόνο αρνητικό ήταν που ακούγαμε πάρα πολλά ελληνικά και ενοχληθήκαμε.
Την ενόχλησή τους οι κύριοι αυτοί την...
εκφράζουν στις άμεσες επαφές με ελληνικής καταγωγής πολίτες, οι οποίοι αμέριμνοι, ειρηνόφιλοι και νομοταγής συνεχίζουν την καθημερινότητα τους, μην σκεφτόμενοι την απειλή που συμβαδίζει μαζί τους.
Ο Νίκος από το Μεσοπόταμο, μαζί με τις δυο μικρές αξαδέρφες του, πήγαν για μπάνια στους Αγίους Σαράντα. Πλήρωσαν την ξαπλώστρα και την ομπρέλα και απολάμβαναν την αλμύρα της θάλασσας και τις ακτίνες του ηλίου.
«Σηκωθείτε και φύγετε, τους είπαν σε παραλιακό ξενοδοχείο,  που εκμεταλλεύεται και την παραλία, λες και είναι δική του περιουσία και η θάλασσα και ο ήλιος. Εδώ είναι Αλβανία και όχι Ελλάδα. Εκεί να πάτε να κάμετε τα μπάνια σας». Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Ο νεαρός αρνήθηκε να φύγει γιατί είχε πληρώσει και τα «δίδακτρα» στα αφεντικά. Τότε πρόβαλαν πέντε έξι μπράβοι (ένας θεός ξέρει πούθε κρατεί η σκούφια τους) και τον μαύρισαν στο ξύλο. Σαν δεν έφταναν τα αίματα που κατρακυλούσαν από την κεφαλή του νερού, όταν ακούστηκε μια διαταγή: «Αποτελειώστε τον στην θάλασσα». Σβάρνα τον έχωσαν μέσα στο νερό και σίγουρα θα τον είχαν πνίξει εάν δεν μεσολαβούσαν κάποιοι από τους παραθεριστές.
Ο Νίκος έκανε μήνυση στην αστυνομία, αφού πήρε και  ιατρική διάγνωση κακοποίησης από  γιατρό.
Πέρασε μια εβδομάδα από το περιστατικό. Ούτε ένα αγκάθι δεν μπήκε στα πόδια των αφεντάδων εθνικιστών, που όχι μόνον καταβρόχθισαν τα πάντα, λες και είναι τα μούλκια των παππούδων του, αλλά  προετοιμάζονται και για νέα θύματα.
Ποιος θα προστατέψει τους ελληνικής καταγωγής πολίτες από την εθνικιστική μαυρίλα που είναι έτοιμη να καταμαυρίσει το χώρο μας;
(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου