Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Aμβρόσιος: "Με το Μνημόνιο θά έχουμε αργό θάνατο! Με τον Τσίπρα θα έχουμε ακαριαίο θάνατο


Βρισκόμαστε ένα βήμα προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι καιροί είναι εξόχως κρίσιμοι. Η αριστερή Κουλτούρα της Χώρας φαίνεται, ότι έχει πάρει τα πάνω της! Η κόπωση από τα λεγόμενα «κόμματα της Εξουσίας» φαίνεται, ότι έχει...
οδηγήσει τον Έλληνα ψηφοφόρο σε μεγάλη απόγνωση! Παρά ταύτα, όταν για πολύ σοβαρά θέματα της ζωής μας παίρνουμε αποφάσεις σε... περίοδο που είμαστε ψυχικά καταπονημένοι, τότε ένα είναι βέβαιο, ότι οι αποφάσεις μας και οι επιλογές μας θα είναι πάντοτε λανθασμένες!

Κάποιος μου είπε: "Η κοινωνία σήμερα μοιάζει με μια απέραντη έκταση, στην οποία έχει χυθή μεγάλη ποσότητα κηροζίνης (καύσιμο των αεροπλάνων). Αρκεί μια σπίθα για να καεί το σύμπαν". Χρειάζεται λοιπόν περίσκεψη και μεγάλη προσοχή στις αποφάσεις, που θα πάρουμε στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Για τριάντα τέσσερα χρόνια, που ο Θεός με έχει ελεήσει να είμαι Μητροπολίτης στον μαρτυρικό και ιστορικό αυτό τόπο της Βοστίτσας και των Καλαβρύτων ουδέποτε έλαβα θέση για το ένα η το άλλο κόμμα, κάθε φορά ππυ ήμασταν ενώπιον μιάς εκλογικής αναμετρήσεως. Τώρα όμως είμαι υποχρεωμένος να εξέλθω από την ουδετερότητα και να είπω μερικά πράγματα χρησιμοποιώντας απερίτμητη την γλώσσα της αληθείας. Η καρδιά μου συνέχεται από μεγάλο φόβο. Η επομένη των εκλογών ημέρα πρόκειται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην Πατρίδα μας. Είναι φανερό πιά ότι ο κίνδυνος μιάς εσωτερικής αναταραχής ελλοχεύει! "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία", μας είπαν οι παλαιότεροι! Δανείζομαι λοιπόν τήν τόλμην, που μου χρειάζεται, για να σημειώσω χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα τις σκέψεις μου ή μάλλον τις ανησυχίες μου. Οι αδελφοί μου, όσοι τουλάχιστον μας διαβάσουν, δεν θα μπορούν να προβάλλουν το επιχείρημα: "Δεν ήξευρα! Δεν μου το είπαν"!

Θα ήθελα, λοιπόν, να επισημάνω τον κίνδυνο, ώστε να τώρα, καθώς είμεθα ενώπιον μίας δεύτερης κατά σειράν εκλογικής αναμετρήσεως, να σκεφθούμε με περισσότερη ψυχραιμία και άρα στις όποιες επιλογές μας να προτάξουμε το συμφέρον της Πατρίδος. Θα το ομολογήσω μαζί σας, ότι το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει! Ναί, ΄'εχει σαπίσει! Αλλά αυτό συμβαίνει σ' ολόκληρο το πολιτικό φάσμα! Όλα μαζί τα κόμματα, δηλ. και τα λεγόμενα της Εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και τα μικρά, όλα μαζί έχουν το μερίδιο της ευθύνης των.

Παρά ταύτα σήμερα δεν έχουμε πολλά περιθώρια επιλογής! Δεν υπάρχουν ακόμη νέα Πρόσωπα και νέες Δυνάμεις, ώστε να διαλέξουμε, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Δυστυχώς, είμεθα υποχρεωμένοι να ….ξαναφάμε από το ίδιο φαγητό! Το πρόβλημα, λοιπόν, που τίθεται ενώπιόν μας είναι, ότι και πάλι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ αυτών των δύο, τριών…οκτώ πολιτικών σχημάτων και άρα κακών κομμάτων! Αρχή μας, λοιπόν, και κριτήριό μας, αναγκαστικά, πρέπει να είναι αυτό, όπως το όρισεν η σοφία των προγόνων μας! Ήτοι το αξίωμα, ότι «μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον, βέλτιστον»! Δηλ. ανάμεσα σε δύο κακά, θα διαλέξω αυτό που δεν είναι το χειρότερο! Επομένως στις 17 Ιουνίου καλούμεθα να διαλέξουμε ένα κόμμα, που θα προξενήσει το λιγότερο κακό στην ταλαίπωρη και χιλιοπροδομένη Πατρίδα μας.

Ο σκιτσογράφος "Κυρ" στο Βήμα της 10ης Ιουνίου, με το δικό του τρόπο, μας δίδει τη συνταγή:
"Με το Μνημόνιο θά έχουμε ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ!
Με τον Τσίπρα θα έχουμε ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ Πρός το Νεκροταφείο τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!"

Ερμηνεύοντας τα παραπάνω, φανερό γίνεται πιά ότι η Χώρα οδηγείται σε περιπέτειες! Όποια λοιπόν και αν είναι η επιλογή του Ελληνικού Λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η διαίσθησή μας λέγει, ότι από την επομένη ημέρα πολλά δεινά θα ακολουθήσουν! Ένα απ’ αυτά, κατά την ταπεινή μας άποψη, θα είναι η κοινωνική αναταραχή, δηλ. μια εσωτερική ακαταστασία, όπου ακόμη και μια λαϊκή ένοπλη εξέγερση Ελλήνων εναντίον ¨Ελλήνων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗ! Σκεφθείτε, ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια! Η γκρίνια φέρνει αντιπαλότητα! Η αντιπαλότητα σημαίνει αίμα και δάκρυ!

Κι αν ακόμη είχα μία μικρή αμφιβολία για το ενδεχόμενο αυτό, η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών την ξερρίζωσε ολοτελώς! Μέσα μου έχω πλέον την βεβαιότητα, ότι η επομένη της 17ης Ιουνίου ημέρα θα είναι λοιπόν ημέρα ενάρξεως κοινωνικής αναταραχής, όπως σαφώς σας την περιέγραψα παραπάνω!

Ο δημοσιογράφος κ Αμυράς, Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την γενομένη διάψευση εκ μέρους του κ. Τσίπρα, καλεί τους Έλληνες να γίνουν εμπρηστές και δολοφόνοι! Εύχομαι να μη ξανάρθει εκείνη η εποχή, τότε που εγώ ήμουνα παιδί, όταν δηλ. οι Συμμορίτες τραγουδούσαν το «αδερφός τον αδερφό να σκοτώνει».

Αυτό, που με ανησυχεί προεχόντως, δεν είναι τά όσα είπε ο δημοσιογράφος κ. Αμυράς, αλλά τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμάχη του με την Νέα Δημοκρατία, η οποία κατήγγειλε το γεγονός. Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αποτινάξουν από πάνω τους την «ρετσινιά» Αμυράς, αλλά απέφυγαν να καταδικάσουν ρητώς και κατηγορηματικώς τις ανατρεπτικές θέσεις του! Στην υπόθεση αυτή όμως προέχον ζήτημα δεν είναι το ποιός λέγει, αλλά το τί λέγει κάποιος! Αφού λοιπόν ένα κόμμα, που φέρεται προς την Εξουσία, δεν καταδικάζει τις ανατρεπτικές ιδέες ενός δημοσιογράφου, που έτσι ή αλλοιώς είδαν το φώς της δημοσιότητος, είτε αυτός είναι μέλος του Κόμματός του, είτε όχι, ή ακόμη ένα κόμμα, καθώς φέρεται προς την Εξουσία, δεν καταδικάζει τις ανατρεπτικές ιδέες ενός οιουδήποτε προσώπου, αυτό και μόνο το γεγονός φανερώνει την βαθύτερη νοοτροπία και ψυχοσύνθεση του Κόμματος αυτού. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Κόμμα που φέρνει μέσα του το σύνδρομο της καταστροφής!

Οι κουκουλοφόροι, λοιπόν, οι διάφοροι εμπρηστές των Αθηνών,οι «αγανακτισμένοι», πλήν όμως καθοδηγούμενοι, πολίτες των Αθηνών, οι οποίοι προ καιρού έκαψαν το Σύνταγμα, είναι καί πάλι σε ετοιμότητα: εάν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρουν τα όπλα!

Ακούγοντας τον κ. Αμυρά να καλεί τους Έλληνες να διοργανώσουν μικρές ομάδες 3-4 ατόμων σε κάθε γειτονιά, νά πάρουν είτε όπλο, είτε βόμβες μολότωφ, είτε στουπιά και πετρέλαιο για εμπρησμούς και να ασκηθούν γιά ανταρτοπόλεμο με πιάνει φρίκη! Από τόν Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Αμυράς είπε καί έγραψε το επαναστατικό μανιφέστο του! Και διερωτώμαι: Σ΄αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει Δικαιοσύνη; Δεν υπάρχει ένας Εισαγγελεύς για να καλέσει σε ανάκριση τον επαναστάτη δημοσιογράφο; Δεν βρέθηκε ένας Εισαγγελεύς για να διατάξει τη σύλληψή του; Με πολλή μεγάλη καθυστέρηση ήλθε επί τέλους χθές η είδηση, ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κα Ελένη Ράϊκου διέταξε προκαταρτική εξέταση για το "αντάρτικο των πόλεων" κατά του κ. Αμυρά. (Να είναι άραγε η "Ελένη μου" του κ. Δελατόλα;)

Γιατί επίσης τά ΜΜΕ περιορίσθηκαν σε ειδησεογραφική περιγραφή των απόψεων του κ. Αμυρά, αλλά δεν έσπευσαν όλα μαζί με μια φωνή να καταδικάσουν δημόσια τις ανατρεπτικές ιδέες του;

Γιατί ωσαύτως τα Κόμματα της Αριστεράς, του Κέντρου και της Δεξιάς δεν έσπευσαν να στιγματίσουν τις ιδέες, αλλά περιορίσθησαν στο να αποσείσουν από το Κόμμα τους το στίγμα 'Αμυράς"

Παρακαλώ να δείτε με υπομονή το σχετικό video και να ακούσετε τον ανατριχιαστικά ανατρεπτικό λόγο του ανθρώπου αυτού. Τότε θα καταλάβετε, που οδηγείται η Χώρα μας. Ένας νέος Εμφύλιος πόλεμος, δυστυχώς, είναι πρό τών πυλών!

Επειτα δεν είναι μόνο η περίπτωση του κ. Αμυρά. Στο ατυχές εκείνο περιστατικό της χειροδικίας του κ. Κασιδιάρη, που τόσο πολύ προβλήθηκε από όλα τα δίκτυα της TV, (απαράδεκτο -όχι μόνο εξ επόψεως χριστιανικής συμπεριφοράς, αλλά και εξ επόψεως πρωτοκόλλου, δηλ. του savoir vivre), υποψηφίου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, η οποία, δυστυχώς, δεν προβλήθηκε καθόλου, ούτε και σχολιάσθηκε, δηλ. η εξ ίσου μη ευγενική συμπεριφορά της κυρίας Δούρου και ιδίως της κυρίας Λιάνας Κανέλλη. Όταν πετάς κατάμουτρα ύβρεις σε ένα συνομιλητή σου, όταν τον προπηλακίζεις σκαιότατα και δημοσίως, όταν του πετάς κατά πρόσωπο τα χαρτιά, που έχεις στα χέρια σου, τότε και εσύ, δεν συμπεριφέρεσαι ως ΚΥΡΙΑ! Διαπράττεις το ίδιο αδίκημα! Αλλά στην περίπτωση αυτή ισχύει το αξίωμα "ένοχος, ένοχον ου ποιεί!"

Η κοινωνική αναταραχή, ένα ιδιότυπο αντάρτικο, που μας εισηγείται ο κ. Αμυράς, κατά την επαύριον των εκλογών είναι, λοιπόν, προ των πυλών. Αν μάλιστα ληφθή ύπ΄όψιν το γεγονός, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι πλήρως αποδυναμωμένη, διότι π.χ. δεν έχει καύσιμα για να κινήσει τα οχήματά της, δεν έχει φωτοτυπικό χαρτί, δεν έχει χρήματα για να συντηρήσει τα υπηρεσιακά της αυτοκίνητά, τότε υπάρχει κίνδυνος "να κλάψει η μάννα το παιδί, και το παιδί τη μάννα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου