Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Επέμβαση διάσωσης του λόφου Γορίτσας


Κόπηκαν 50 «άρρωστα» δέντρα από συνεργείο του Δ. Βόλου
Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκε πρόβλημα ξήρανσης σε πεύκα στο Λόφο της Γορίτσας. Το Δασαρχείο Βόλου ερευνώντας τα αίτια της ξήρανσης, στα πλαίσια των φυτουγειονομικών ελέγχων που εκτελεί, προέβη σε δειγματοληπτική υλοτομία προσβεβλημένων ατόμων και απέστειλε δείγματα στο Εργαστήριο Εντομολογίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων στην Αθήνα.
Το... Δασαρχείο ενημέρωσε το Δήμο Βόλου για την διαπίστωση δευτερογενής προσβολής από φλοιοφάγα - ξυλοφάγα έντομα με το πρόβλημα να λαμβάνει αυξητικές τάσεις και τον κάλεσε να απομακρύνει τα ήδη νεκρά δέντρα που αποτελούν τη φωλιά των ατόμων αυτών, ώστε να περιοριστεί ο πληθυσμός των επικίνδυνων εντόμων.
Μετά και την σήμανση των άρρωστων δέντρων, χθες συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας, προχώρησε στην έναρξη της επέμβασης αυτής με την κοπή και απομάκρυνση 50 δέντρων, από τα 320 συνολικά. Ωστόσο η επέμβαση αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως δύσκολη για την υπηρεσία, αφού πολλά δέντρα είναι σε πλαγιές, μακριά από το δρόμο, σε ιδιαίτερα πυκνοφυτεμένες περιοχές, οι οποίες δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις εργασίες των ανθρώπων του Δήμου δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Νίκος Μόσχος, ο οποίος επισήμανε ότι είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η εργασία κοπής έστω και αυτών των άρρωστων δέντρων, αλλά πραγματικά μετά και τις οδηγίες του Δασαρχείου αποτελεί επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να διασώσουμε τα υπόλοιπα δέντρα της Γορίτσας. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι ότι αυτή η ασθένεια, παρουσιάζεται μια φορά στα 50 χρόνια, ενώ παρόμοιο πρόβλημα πριν από λίγα χρόνια είχε και ο Δήμος Καβάλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου