Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Ανησυχία για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Στα 1,1 δισ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αν και επισήμως η διοίκηση της επιχείρησης λέει ότι δεν θέτει τέτοιο θέμα και πως η απόφαση για τυχόν αναπροσαρμογές ανήκει στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί, λόγω της οικονομικής αδυναμίας πολιτών και επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα σε...
αρκετές περιπτώσεις να κόβεται η παροχή ρεύματος, ενώ η ΔΕΗ επιστρατεύει ιδιωτικές εταιρείες για να ενημερώσει τους οφειλέτες για τις δυνατότητες διακονονισμού.

Μιλώντας την Τρίτη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων (η οποία αναβλήθηκε) , ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός είπε ότι γ ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων, αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση του προβλήματος της αγοράς, αλλά δεν είναι αρμοδιότητά του να την εισηγηθεί.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι με μια αύξηση της τάξης του 5% δεν θα υπήρχε κανένα θέμα στην αγορά, αφού αντίστοιχο είναι το ποσοστό της αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου