Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ανησυχία για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Στα 1,1 δισ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αν και επισήμως η διοίκηση της επιχείρησης λέει ότι δεν θέτει τέτοιο θέμα και πως η απόφαση για τυχόν αναπροσαρμογές ανήκει στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί, λόγω της οικονομικής αδυναμίας πολιτών και επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα σε...
αρκετές περιπτώσεις να κόβεται η παροχή ρεύματος, ενώ η ΔΕΗ επιστρατεύει ιδιωτικές εταιρείες για να ενημερώσει τους οφειλέτες για τις δυνατότητες διακονονισμού.

Μιλώντας την Τρίτη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων (η οποία αναβλήθηκε) , ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός είπε ότι γ ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων, αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση του προβλήματος της αγοράς, αλλά δεν είναι αρμοδιότητά του να την εισηγηθεί.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι με μια αύξηση της τάξης του 5% δεν θα υπήρχε κανένα θέμα στην αγορά, αφού αντίστοιχο είναι το ποσοστό της αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου