Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ξάνθη: Κλέβουν μετασχηματιστές, την πληρώνουν οι αγρότες!


-Μένουν χωρίς νερό οικισμοί ολόκληροι στην πεδινή Ξάνθη…

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνουν να πάρουν πλέον οι συνεχείς κλοπές ...μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, από επιτήδειους που προκαλούν δαπανηρές ζημιές με κέρδος μόλις λίγα ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα καταγράφονται κλοπές μετασχηματιστών τόσο στην Ξάνθη, όσο και... στην Κομοτηνή, με τους δράστες να προκαλούν καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ με στόχο να κερδίσουν μερικά ευρώ από τη μεταπώληση των μετασχηματιστών. Ωστόσο, όπως φαίνεται πέραν της ίδια της ΔΕΗ, η οποία καλείται να αποκαταστήσει τις φθορές καταβάλλοντας πολλές εκατοντάδες ευρώ, οικονομικές φθορές έχουν υποστεί και οι τοπικοί παραγωγοί, καθώς χρησιμοποιούν το δίκτυο της ΔΕΗ για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Πρόσφατη κλοπή δύο μετασχηματιστών άφησε για αρκετές ημέρες χωρίς ρεύμα μεγάλο κομμάτι πεδινών οικισμών της Ξάνθης, με τους αγρότες να αδυνατούν να θέσουν σε λειτουργία τα συστήματα ύδρευσης των καλλιεργειών τους, με αποτέλεσμα να βλέπουν τις σπορές τους να “καίγονται” και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να φθείρεται ανεπανόρθωτα. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα για αρκετές ημέρες.

Μέχρι στιγμής, και παρά το γεγονός πως το εν λόγω ζήτημα έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την τοπική κοινωνία και τον Τύπο της Θράκης, δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, με τους δράστες να συνεχίζουν σχεδόν ανενόχλητοι το έργο τους, κλέβοντας και πουλώντας μετασχηματιστές για 500 ευρώ προκαλώντας ζημιές στη ΔΕΗ που ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ, αφήνοντας οικισμούς ολόκληρους χωρίς νερό και ρεύμα και οδηγώντας στην οικονομική απόγνωση τους τοπικούς παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου