Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σύμφωνα με το Zougla e-shop , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ "ΜΑΪΜΟΥ" από το "Pandora's box".

Είναι για γέλια ο Miky αλλά πριν  τον "δικάσουμε", ας τον διαβάσουμε (χωρίς να γελάσουμε)!

Από το : zougla.gr
Η εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας» με τίτλο «Κακή επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης» ασχολείται με το πώς η επιστημονικοφάνεια πείθει και πώς οι ιατρικές και επιστημονικές μελέτες «στήνονται» κάποιες φορές για να προσδώσουν σε προϊόντα κύρος και αξιοπιστία.
Η δημοσιογραφική ομάδα του Κώστα Βαξεβάνη στην τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίασε αναφέρθηκε και στα νανοβιονικά προϊόντα. Για να τεκμηριώσει όμως το ρεπορτάζ χρησιμοποίησε... τον μοντέρ του σε ένα πείραμα.

Σοβαρά ερωτήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και σκοπιμοτήτων προκύπτουν για την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας», που μεταδόθηκε από την Δημόσια Τηλεόραση,στην οποία χρησιμοποίησε συνεργάτη του προκειμένου να τεκμηριώσει ρεπορτάζ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης και η δημοσιογραφική του ομάδα, έχοντας αγνοήσει τις επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει για το γιλέκο της nanobionic, παρουσιάζει ρεπορτάζ που υπονοεί ότι η επιτυχία των νανοβιονικών προϊόντων στηρίζεται στην αυθυποβολή και όχι στην τεχνολογία. Παράλληλα χωρίς άδεια χρησιμοποιεί πλάνα από το site της εταιρείας nanobionic, με ασθενείς που δημόσια έχουν δηλώσει ότι το γιλέκο nanobionic τους έχει βοηθήσει.




Ο καθηγητής Dinu Ghezzo του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στέλνει προσωπική επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας nanobionic Ψιψίκα Γιώργο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει:

«Δοκίμασα το νανοβιονικό γιλέκο και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα. Έχω μια επιβεβαρυμμένη καρδιακή κατάσταση και αυτό το γιλέκο βελτίωσε σημαντικά την αρρώστια μου.

Επίσης αύξησε τη μυϊκή μου δύναμη και μείωσε του πόνους στην πλάτη μου. Επίσης βελτίωσε την ισορροπία μου και μείωσε τα επίπεδα κούρασης.

Τα αποτελέσματα των ερευνών

Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την αποτελεσματικότητά του και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα».

Μια από τις πολλές έρευνες που αποδεικνύουν την αξιοπιστία αλλά και την αποτελεσματικότητα των νανοβιονικών προϊόντων της εταιρείας nanobionic,εκπονήθηκε τον Ιούνιο του 2011 από την ομάδα του Εργοφυσιολόγου και υποψήφιου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Leeds Metropolitan University,Νίκου Δημητριάδη.

Ο Νίκος Δημητριάδης, μαζί με τους Ηλία Ζαχαρόγιαννη, επίκουρο καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Παραδείση, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού και Ευάγγελο Ρουσόπουλο, εργοφυσιολόγο, προχώρησαν στη δημοσίευση μιας σειράς αποτελεσμάτων ύστερα από εμπεριστατωμένη στατιστική ανάλυση.

Η αξιοπιστία των προϊόντων της εταιρείας Νanobionic, συνεχίζει να αποδεικνύεται, αυτή την φορά από πανεπιστήμιο της Ιταλίας.

H εταιρεία Νanobionic έστειλε προϊόντα της στο ινστιτούτο νανοεπιστήμης και έρευνας CNRNANO της Πίζας στην Ιταλία, ζητώντας να πιστοποιήσει την εκπομπή της υπέρυθρης ακτινοβολίας των προϊόντων.

Το πανεπιστήμιο της Πίζας, στέλνει στην εταιρεία nanobionic τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Την έρευνα υπογράφει ο καθηγητής Mauro Tonelli.

1 σχόλιο:

  1. http://www.zcode.info/2012/06/zuglasgr.html

    Ενα άρθρο απο ειδικό της νανοτεχνολογίας

    Δεστε τα 2 video...

    Αν σβυστουν υπάρχουν αντίγραφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή