Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

O πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης για μια Ελλάδα χωρίς χρέος! ...

http://www.nonews-news.blogspot.


Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού συμμετέχει έμπρακτα στην προσπάθεια του "Greece Debt Free" για την μείωση του ελληνικού χρέους.

Στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων αξίας 1,4 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μια άκρως συμβολική κίνηση, συμμετέχοντας... με τον τρόπο αυτό στην πρωτοβουλία του... 33χρόνου Πήτερ Νομικός, για την δημιουργία της μη –κυβερνητικής και μη- κερδοσκοπικής Οργάνωσης Greece Debt Free( GDF ).Με την εξαγορά του χρέους για 50 εργαζόμενους του Ολυμπιακού μεταξύ αυτών και των ελλήνων ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας αλλά και 5 μελών των οικογενειών τους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια που κάνει ο οραματιστής και φίλος του Πήτερ Νομικός να απαλλαγεί η χώρα μας από το ειδεχθές και δυσβάσταχτο εξωτερικό χρέος.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίσθηκε ιδιαίτερα σημαντική από τον κ.Νομικό που είδε μέσα σε μια ημέρα το χρέος μας να μειώνεται κατά 1,4 εκατομμύρια ευρώ με την δωρεά του προέδρου του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Ολυμπιακού σε αυτήν την προσπάθεια έχει μεγάλη αξία καθώς εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί το χρέος μας ενώ θα γίνει ευρέως γνωστή μέσω των χιλιάδων φίλων και οπαδών της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας. Το ποσό που δόθηκε ήταν 168.590 ευρώ και με αυτό έγινε δυνατή η επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

«Θέλησα να δώσω το παράδειγμα μέσα από αυτή την κίνηση ώστε όλοι να κινητοποιηθούμε για να βοηθήσουμε την χώρα μας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Οι Έλληνες είμαστε πατριώτες και έφτασε η στιγμή να δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά » δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η οργάνωση Greece Debt Free επιτρέπει σε πολίτες και εταιρίες να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του ελληνικού χρέους. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα www.greecedebtfree.org το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας στις διεθνείς αγορές, σε τιμές χαμηλότερες από ότι πραγματικά έχουν κοστολογηθεί. Αυτή τη στιγμή σε κάθε Έλληνα εργαζόμενο αντιστοιχεί εθνικό χρέος αξίας περίπου 24.800 ευρώ, ωστόσο αυτό το ποσό μπορεί να εξαγοραστεί με τρέχουσα τιμή περίπου 3.000 ευρώ. Το GDF δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται από το ελληνικό κράτος. 

Όπως επισημαίνεται, οι διαδικασίες του GDF είναι απολύτως διαφανείς και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας του Delaware. Υπόκειται στη νομοθεσία Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ, που αποκλείουν πολιτική επιρροή. Δεν έχει εργαζόμενους, διοικείται από εθελοντές και ενδιαφερόμενους πατριώτες, ενώ τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου