Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η «καψούρα» της Μέρκελ

gavdos fm 88,8, by tzounaras vasileios


Στη χώρα του ποδοσφαίρου, οι πολιτικοί δεν θα μπορούσαν να περιφρονούν την μπάλα. Λιγότερο ή περισσότερο, όλοι θέλουν να δείχνουν ότι αγαπούν τον «βασιλιά των σπορ» και απολαμβάνουν ένα (μεγάλο) ποτήρι μπίρα και έναν καλό αγώνα – στον οποίο, κατά προτίμηση, κερδίζει η Γερμανία.
Κανένας άλλος Καγκελάριος όμως δεν έδειχνε τόσο μεγάλη αφοσίωση στο Ποδόσφαιρο από την Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει υιοθετήσει την εθνική ομάδα της Γερμανίας και τους ποδοσφαιριστές της – κάποιους μάλιστα περισσότερο από άλλους. Η «συμπάθειά» της είναι εδώ...
και χρόνια ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, τον κεντρικό χαφ της Μπάγερν Μονάχου.


 
Οι κάμερες την έχουν μάλιστα καταγράψει κατ’ επανάληψη να …χαριεντίζεται μαζί του σε αγώνες της εθνικής. Εκείνος βεβαίως την θεωρεί ως το «σουπερ γούρι» του, ενώ έχει περάσει στην αθλητικοπολιτική ιστορία της Γερμανίας η περιγραφή του σε τηλεοπτική εκπομπή της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, η οποία, όπως είπε, συνηθίζει να εισβάλει απροειδοποίητα στα αποδυτήρια μετά από αγώνες, με την μπίρα στο χέρι, είτε για να πανηγυρίσει είτε για να παρηγορήσει τους παίχτες. «Έτσι, έχω βρεθεί επανειλημμένα ημίγυμνος δίπλα στην Καγκελάριο», εξηγεί ο Σβάινστάιγκερ….


Ίσως με αυτή την αφορμή να έγραψε και ο συγγραφέας Μόριτς Ρίνκε σειρά από «μυστικές ερωτικές επιστολές» της Άγκελα Μέρκελ προς τον Σβαϊνστάιγκερ στην εφημερίδα “Die Zeit”, στις οποίες η Καγκελάριος απευθύνεται στον ποδοσφαιριστή αναλύοντάς του ποδοσφαιρικές και πολιτικές σκέψεις της, με ύφος νεαρής θαυμάστριας και υπογράφει «Η Άντζι σου».


1η Εικόνα: «Κυρία Καγκελάριε, το τηλεφωνικό σας ραντεβού για την ευρω-κρίση είναι στην γραμμή 1»
«Ευχαριστώ»
2η Εικόνα: «Σβάινι (ελεύθερη μετάφραση: Σβαϊνούλη), πώς πάει το πόδι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου