Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τυπογραφικό λάθος ή σκοπιμότητα από το «Βήμα»


Τυπογραφικό λάθος ή σκοπιμότητα από το «Βήμα»;Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)
E-mail:
presssakias@gmail.com
Ένα λάθος σε γράφημα στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» προκάλεσε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο της εταιρείας δημοσκοπήσεων Public Issue.
Το γράφημα έδειχνε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων από όλες τις εταιρείες, όμως σε αυτή της Public Issue, το αποτέλεσμα ήταν λανθασμένο (σύμφωνα με την εταιρεία), δείχνοντας τη Νέα Δημοκρατία...
πρώτη με 31,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο με 25,5%. Ωστόσο η δημοσκόπηση Public Issue είχε καταδείξει το… αντίθετο!
Η Public Issue, σε σχολιό της στο Twitter (pic 1), ανέφερε: «Τυπογραφικό λάθος ή σκοπιμότητα; Στο Βήμα της Κυριακής, η δημοσκόπηση της Public Issue παρουσιάσθηκε ανάποδα, με τη ΝΔ να προηγείται!!!».
Το γεγονός δεν είναι καθόλου αμελητέο αφού η Public Issue έχει αποδειχθεί, τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες, ειδικά στις προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος – επομένως μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, που δίνει, έχει βαρύτητα.
Δεύτερον, χάρη σε αυτή την αντιστροφή, το «Βήμα» εμφανίζει, στο σχετικό δημοσίευμα, πέντε δημοσκοπήσεις της Παρασκευής 1.6 να δείχνουν όλες πρωτιά της ΝΔ – ενώ η πραγματικότητα είναι ότι τέσσερις (της Kάπα Research, της Rass, της Μarc και της Μetron Analysis) δείχνουν μικρό προβάδισμα της NΔ (μία με δύο μονάδες), και μία (της Public Issue) δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με έξι μονάδες (pic 2).
Αναμένεται η απάντηση από το «Βήμα» που σαφώς πρέπει να επανορθώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου