Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Στου κουφού την πόρτα...και κουλός να είσαι, δεν πειράζει


Ο Νίτσε για τους Ελληνες...
Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει έγραφε το 1872 ο γερμανός φιλόσοφος

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο <<Η Γέννηση της Τραγωδίας>> (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε  είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το ...

χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν,  φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο,  συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και  αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.


Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=457731



Ανησυχεί το ΔΝΤ, ανησυχούν οι Βρυξέλλες, ανησυχούν οι τράπεζες, ανησυχεί η κυρά Μέρκελ, ανησυχεί ο Ράιχενμπαχ, ανησυχούν οι Ευρωπαίοι, ανησυχεί ο Βενιζέλος, ανησυχεί ο Σαμαράς, ανησυχεί ο Μπαρόζο, ανησυχούν τα χρηματιστήρια, ανησυχεί η Αμερική, ανησυχεί ο Ρουμπινί, ανησυχεί ο Σόιμπλε!!!...
Όταν ο νταβατζής ανησυχεί, η πουτάνα δεν κινδυνεύει...

MAΓΟΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!
-Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!
-Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
-O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο
κατοστάρικα στην τσέπη του.
-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που
αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει     πάρκινγκ.
-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι
.

«Εδώ και δύο χρόνια (εννοει το 1981 που το ΠΑΣΟΚ εγινε κυβερνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει...Θα  υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».
 
Απομαγνητοφωνημένο από το 1983και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.
 
 
Ντόρα Σαμαρά, Αντώνης Μπακογιάννης (Μητσοτάκης)...τι άλλο θα δούμε...κι από κοντά...ο Πανίκας...
 
 
Οσο γι αυτόν...τσάμπα θα πάει το μελάνι...Μακριαααααααά!!!
 
 
 
 
Στο μεταξύ εκεί που λέγαμε ότι γλυτώσαμε από τα καταραμένα ονόματα που μας κυνηγούν τόσα χρόνια, έσκασε κι άλλος Καραμανλής...Κώστας κι αυτός...γιος Αχιλλέα...Αμάν πια ρε...
 
Τι ΄ν τούτο?
 
 
 
Για να μην πω τίποτα βαρύτερο...
 
Το μόνο που θέλω...Είναι να τους δω να τρέχουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου