Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΑ "ΣΟΥΠΑ" ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΟ ΔΝΤ;


Γράφει ο Θάνος Δημάδης
(από το : skai.gr)
Πριν μερικούς μήνες ανέφερα την ύπαρξη πλαστού προφίλ στο twitter με φερόμενο διαχειριστή συνάδελφό μου ανταποκριτή στις ΗΠΑ ελληνικού μέσου ενημέρωσης. Μέσω εκείνου του ψεύτικου λογαριασμού, γίνονταν...
σχεδόν καθημερινά φραστικές επιθέσεις, προσβολές και απόπειρες προβοκάτσιας εναντίον του ΣΚΑΪ και εμού προσωπικά με μοναδικό σημείο αναφοράς να πλήξουν δημοσιογραφικά το περιεχόμενο και την αξιοπιστία των ανταποκρίσεων από τις ΗΠΑ. Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν αμέσως μετά τις... δύο συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι Πολ Τόμσεν και Τσαρλς Νταλάρα αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και μετά τις αλλεπάλληλες ειδήσεις που συστηματικά έβγαζε ο ΣΚΑΪ με το ρεπορτάζ του για την Ελλάδα μέσα από το ΔΝΤ.
Τότε του ζήτησα να σταματήσει καθώς δεν είχα πρόθεση να εμπλακώ σε καμία τέτοιου τύπου ανήθικη υπόγεια αντιπαράθεση.
Από την περασμένη Πέμπτη όμως, όταν η ερώτηση του ΣΚΑΪ στον εκπρόσωπο τύπου του ΔΝΤ έβγαλε ακόμα μία σημαντική είδηση για την Ελλάδα (δείτε την εδώ: http://bit.ly/KAFWO7) επιβεβαιώνοντας τις ανεπίσημες πληροφορίες που το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από το ΔΝΤ είχε μεταφέρει πολύ καιρό νωρίτερα (δείτε τες εδώ: http://bit.ly/IHl70d), οι επιθέσεις αυτές κορυφώθηκαν με ανυπόγραφο κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση γνωστού ελληνικού περιοδικού το οποίο αποπειράθηκε να στήσει ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό σκευωρίας σε βάρος μου. Υπήρξαν και άλλα τέτοιου είδους περιστατικά που δεν θα μπω στη φτηνή διαδικασία να τα αναφέρω ένα προς ένα.
Στις περιπτώσεις αυτές οι συμπτώσεις δεν είναι τυχαίες αλλά η ενορχήστρωση αυτού του τύπου των επιθέσεων εναντίον των ανταποκρίσεων του ΣΚΑΪ και του προσώπου μου έχουν ως κοινό παρονομαστή εκείνον ή εκείνους που βλέπουν ότι χάνουν συστηματικά τις ειδήσεις του ρεπορτάζ από το ΔΝΤ αλλά κυρίως βλέπουν ότι χάνουν την δυνατότητα να σχηματοποιούν τις ειδήσεις αυτές κατά τα συμφέροντά που εξυπηρετούν. Δυνατότητα που είχαν στο παρελθόν αλλά η παρουσία του ΣΚΑΪ με το ρεπορτάζ του, τους την έχει αφαιρέσει.
Πιθανότατα να αναρωτηθείτε γιατί τα μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά. Αν και περιστατικά ψυχοφθόρα που θες να τα ξεχνάς, θεωρώ ότι είναι δείγματα μίας παρασιτικής πραγματικότητας που, όπως σε όλους τους χώρους, υπάρχουν δυστυχώς και στον χώρο της δημοσιογραφίας. Ίσως, βέβαια, στο δικό μας χώρο να εκδηλώνονται με πιο σκληρή μορφή απ’ ότι σε άλλους. Αυτός, όμως, είναι ένας επιπλέον λόγος τα περιστατικά αυτά να τα στηλιτεύεις δημόσια και όχι να τα αποσιωπείς ευνοώντας έτσι εκείνους που λειτουργούν εν κρυπτώ.
Πολύ περισσότερο δε όταν θίγουν τις προσπάθειες νέων ανθρώπων που τολμούν να μη συμβιβάζονται με καταστάσεις που οδήγησαν και τον κλάδο και τη χώρα μας εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου